Apple maakt afmelden iMessage mogelijk

10 november 2014 2 Minuten 1 Reacties
Afmelden iMessage

Het niet kunnen afmelden voor iMessage leidde lange tijd tot veel klachten. Nu maakt Apple afmelden voor iMessage mogelijk met een simpele tool.

Apple lanceerde in 2011 iOS 5, en een van de belangrijkste features in die update was iMessage. iMessage kun je zien als Apple’s tegenhanger van WhatsApp, Telegram of Facebook Messenger. Via de dienst kun je andere Apple gebruikers gratis berichten sturen. Deze dienst werkt via het internet, en de berichten kunnen op zowel iPhone’s, iPad’s en Mac’s ontvangen en verzonden worden.

Afmelden iMessage

Het is met iMessage mogelijk om je aan te melden via een mailadres of je telefoonnummer, of beiden. Er was alleen een probleem: wanneer je op een andere telefoon overstapte, bleef je telefoonnummer aangemeld bij iMessage. Apple kiest zelf of een bericht via iMessage of als een normale SMS verstuurd wordt, en wanneer iemand vanaf zijn of haar iPhone jou een bericht wilde sturen had je dus een probleem: omdat je geen iPhone meer hebt, kun je het bericht niet ontvangen.

Webpagina

Dit leidde tot veel klachten en daarom is Apple vannacht met een oplossing gekomen. Een nieuwe webpagina helpt gebruikers met het afmelden. Dat kan op twee manieren, namelijk via een iPhone als je die toch nog hebt maar niet meer gebruikt, of een tweede manier wanneer je geen iPhone meer tot je beschikking hebt.

Advertentie

Mét iPhone

De eerste manier, wanneer je nog wel een iPhone hebt, is gemakkelijk. Zorg ervoor dat de simkaart met het nummer waarmee je je wilt afmelden in de iPhone zit. Ga naar instellingen, scroll iets naar beneden en kies voor berichten. Zoek naar het schuifje bij iMessage en zorg ervoor dat deze wit is, en niet gedeeltelijk groen.

Zonder iPhone

Mocht je geen iPhone meer hebben en de bovenstaande methode dus niet lukken, dan kun je je telefoonnummer invoeren. Je krijt dan een gratis SMS met daarin een speciale code. Deze voer je in op de website, waarna je afgemeld bent voor iMessage en alle berichten dus weer aan zouden moeten komen. Let wel op: eerdere berichten die als iMessage verstuurd waren en niet aangekomen zijn, zullen niet meer aankomen. Je zult dus alleen nieuwe berichten ontvangen.

Reacties (1)