Apple kondigt Airpods Pro met ruisonderdrukking aan

28 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
airpods-pro

Apple kondigt maandagmiddag officieel Airpods Pro aan. Dit zijn draadloze oordoppen met noise-cancelling, oftewel ruisonderdrukking. De nieuwe Pro-modellen hebben een prijs van 279 euro en zijn vanaf deze week verkrijgbaar op de Apple-website.

Airpods Pro met ruisonderdrukking

Apple heeft officieel de Airpods Pro gelanceerd. Dit zijn draadloze oordoppen met ruisonderdrukking. Daarvoor maken de oordoppen gebruik van microfoons die in de doppen zitten: die pikken het geluid op en filteren het voordat je het hoort. Dit proces zou tweehonderd keer per seconden herhaald worden, aldus Apple. Er is ook een modus waarmee je wel het geluid kunt horen, zodat je bijvoorbeeld tijdens het fietsen kunt horen wat er gebeurt. Je activeert die modus middels een speciale sensor op de Pro.

Met die zelfde sensor kun je ook muziek bedienen. Aan boord zit verder een systeem genaamd Adaptive EQ, waarmee de muziek automatisch op de vorm van je oor afgesteld kan worden. In het doosje worden tevens drie maten aan oordoppen meegegeven, en middels een audiotest kun je dan bepalen welke van de drie het beste het geluid verspreiden. Uiteraard is er ondersteuning voor draadloos opladen en kun je stemcommando’s via Siri geven. De accu’s in de Airpods Pro moeten volgens Apple zo’n 4,5 uur meegaan.

Advertentie

Dat is korter dan bij bijvoorbeeld de tweede generatie Airpods; de ruisonderdrukking vergt toch flink wat meer energie. Mocht je onderweg energie tekort komen, dan kun je de oordoppen in het hoesje opladen en de tijd oprekken tot 24 uur. Verder zijn de Airpods Pro bestand tegen water en zweet en zou je er ook meer dan prima mee kunnen bellen.

Prijs en beschikbaarheid

De Airpods Pro zijn verkrijgbaar voor 279 euro en worden vanaf later deze week geleverd. Ze zijn alleen in de kleur wit te koop.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)