Android Pie komt eindelijk naar je Samsung Galaxy S8

22 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s8-foto-1

Vorige week begon Samsung in Duitsland met de uitrol van Android Pie naar de Galaxy S8. Het heeft even op zich laten wachten, maar langzaamaan komt de nieuwste grote Android-release ook naar Samsung-gebruikers in Nederland en bepaalde landen in Scandinavië.

Eindelijk Android Pie

Als je een Samsung Galaxy S8 in bezit hebt, kan je binnen het instellingenmenu de systeemupdate geforceerd downloaden. Volg daarvoor de volgende stappen:

  1. Open het instellingenmenu.
  2. Scroll naar beneden en selecteer het menu ‘Software-update’.
  3. Tik op de bovenste optie: ‘Updates handmatig downloaden’.

Als het goed is zie je als je bovenstaande stappen volgt de update verschijnen. Het gaat om softwareversie G950FXXU4DSBA voor de Galaxy S8 en om softwareversie G955FXXU4DSBA voor de Galaxy S8+. In beide gevallen neemt de nieuwste Android-software zo’n 1,6 gigabyte van je systeem in beslag.

Android Pie-update

De update brengt een aantal nieuwe functies naar je Galaxy S8. Android Pie beschikt bijvoorbeeld over een nachtmodus, zodat je scherm ’s nachts warmere kleuren weergeeft. Dat is beter voor je ogen en maakt dat je makkelijker in slaap valt als je ’s avonds nog veel naar je telefoon hebt gekeken.

Advertentie

Ook optimaliseert deze negende versie van Android het gebruik van je batterij. Daardoor zou je telefoon langer mee moeten kunnen op een volgeladen accu. Verder helpt Android je smartphonegebruik terug te dringen als je dat graag wilt, door de functie Digital Wellbeing toe te voegen.

Meer weten over Android 9.0 Pie? Lees dan hier ons overzichtsartikel.

Reacties (0)