AMD toont “Project Discovery” gaming tablet concept

16 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
AMD-project-discovery-5

AMD heeft deze week een tablet speciaal voor het spelen van games getoond. De concepttablet moet tijdens CES 2014 officieel gepresenteerd worden en beschikt over AMD's volgende generatie 'Mullins' processor.

Het referentiedesign, waarmee AMD laat zien wat de mogelijkheden met de nieuwe chip zijn, gaat onder de naam Project Discovery, draait op Windows 8 en kan voorzien worden van een gamecontroller-accessoire. Eerder zagen we onder meer de Edge-tablet van Razer die met eenzelfde accessoire werd uitgerust.

Daarnaast is er ook een dock ontwikkeld waarmee de tablet tot desktop omgevormd kan worden. Het concept draait op AMD’s nieuwe ‘Mullins’ processor, een chip die met name gericht is op tablets, hybride modellen en dunne notebooks die geen actieve koeling hebben. De 28nm-processor verbruikt naar verwachting 2 watt wanneer in gebruik. 

Chipfabrikant AMD wil met dit design laten zien wat het bedrijf kan doen op het gebied van tablets, en dat mag ook wel want tot op heden zijn er nauwelijks tablets met een AMD-chip uitgebracht. Het gaat waarschijnlijk om een design dat de markt nooit zal bereiken, maar mocht AMD de tablet uitbrengen zou het niet de eerste chipfabrikant met een eigen tablet zijn. Nvidia bracht eerder dit jaar namelijk de Shield console op de markt en heeft afgelopen week de Tegra Note 7 in de VS gelanceerd.

Reacties (0)