AMD en BlueStacks brengen Android naar Windows laptops en tablets

26 februari 2014 1 Minuut 0 Reacties
AMD-BlueStacks-Android-Windows

In navolging van Intel wil ook chipfabrikant AMD het mogelijk gaan maken om Android op een Windows tablet of laptop te draaien. Het bedrijf liet een aantal weken terug al weten hiervoor een samenwerking met BlueStacks aan te gaan en deze week heeft AMD meer details bekendgemaakt.

De Dual OS-oplossing is samen met BlueStacks, een bedrijf dat zich al langer richt op virtualisatie-software voor Windows, ontwikkeld en moet in de tweede helft van 2014 beschikbaar zijn voor apparaten die draaien op een AMD-processor. Het systeem is ontwikkeld voor zowel tablets en notebooks als desktops.

Volgens AMD is het middels de BlueStacks software mogelijk om gebruikers toegang te geven tot zowel Windows- als Android-apps, maar het belangrijkste is de naadloze integratie van entertainment en productiviteit binnen de twee platformen. Ook moet het volgens AMD mogelijk zijn om de Android-apps te synchroniseren met de apps die op een stand-alone Android tablet geïnstalleerd staan.

De software biedt gebruikers van Windows computers een Android interface, compleet met instellingen en aanpassingsmogelijkheden, en de mogelijkheid om Android-apps te draaien in full-screen of een venster. Tegelijkertijd blijft er toegang tot de Windows programma’s en bestanden want je hoeft niet uit te loggen of opnieuw op te starten om Android te gebruiken.

Vanaf juni 2014 worden de eerste apparaten voorzien van de Dual OS-oplossing van AMD en BlueStacks. De bedrijven geven aan dat consumenten bij aankoop te keuze hebben om de AMD-BlueStacks upgrade wel of niet aan te schaffen.

Reacties (0)