‘Amazon werkt aan een tablet met Alexa-integratie’

19 mei 2016 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa

Amazon zou momenteel werken aan een nieuwe tablet, met de codenaam Knight. Deze tablet zou worden voorzien van een integratie met Alexa, van de Echo. Dat zou kunnen betekenen dat je de Knight als centraal punt van je smart home zou kunnen gebruiken.

Amazon Knight: de tablet voor je smart home?

Er is een nieuw gerucht opgedoken over het mogelijke bestaan van een nieuwe Amazon-tablet. De online winkelketen en fabrikant van smart producten zou namelijk werken aan iets dat valt onder de projectnaam Knight. Dit zou een tablet moeten zijn, die kan worden aangestuurd met je stem en beschikt over enkele smart home features. Het apparaat zou momenteel in ontwikkeling zijn bij Lab126, een research & development-afdeling van Amazon. Dit product lijkt op de volgende stap in de Echo-lijn, maar dan ditmaal mét een scherm.

Dit scherm zou gebruikers meer interactieve features moeten geven, wat voorheen niet mogelijk was op de Amazon Echo: een apparaat die in het midden van je smart home kan staan. De tablet kan webpagina’s bezoeken, muziek afspelen en video’s weergeven, volgens de geruchten. Verder is er nog niets bekend over het apparaat. In ons uitgebreide achtergrondartikel over de smart home kun je alles lezen over wat het precies is. In dit achtergrondartikel lees je meer over de verschillende soorten smart home producten die je mag verwachten.

En hier lees je meer over Google Home, de Echo-concurrent die Google gisteren heeft aangekondigd. Alexa is de slimme assistent van Amazon, die standaard wordt meegeleverd op de Echo.

Reacties (0)