Receiver introductie

AV-receiver portal 2

Een receiver is een apparaat waarop alle soorten bronnen (dvd/Blu-ray speler, radio, platenspeler, spelcomputer, etc.) aangesloten kunnen worden. Ook biedt de receiver een schakelmogelijkheid om elke afzonderlijk bron te selecteren en te beluisteren. Daarnaast heeft een receiver meestal een ingebouwde AM/FM tuner, digitale bewerking van het signaal in hoge kwaliteit om de verschillende surroundformaten (DTS, Dolby, etc) af te spelen via de speakers en, tenslotte, een (eind)versterker functie die het vermogen voor alle speakers creëert, wanneer je de volumeknop opendraait.

Eigenlijk is de receiver het meest geavanceerde en complexe apparaat in een home cinema-systeem. Aan de andere kant zijn receivers zeer makkelijk te gebruiken met extra functies als netwerkstreaming en de mogelijkheid alles dat je thuis hebt staan te koppelen. Dit zijn een aantal van de de redenen waarom veel mensen een ontvanger in hun home cinema systeem hebben staan. Receivers bieden over het algemeen betere prestaties en veel meer mogelijkheden dan normale, alles-in-één, home cinema systemen.

De vraag die veel mensen zich stellen is of je nu een receiver of een alles-in-één home cinema systeem moet kopen. Ook zijn er verschillende elementen waar je op moet letten bij de aanschaf van een receiver en zijn er verschillende features en functies waar receivers tegenwoordig over beschikken. Daarnaast komen receivers in verschillende configuraties, waaronder 5.1-kanaals en 7.1-kanaals configuraties, en kun je met sommige modellen audio laten weergeven in meerdere kamers in huis.

Meer informatie

Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, lcd tv’s, receivers, luidsprekers, smart tv’s, oled tv’s, digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide homecinema informatiegids.