Xbox Wireless Headset voor Xbox Series X|S en Xbox One aangekondigd

16 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
xbox-wireless-headset

Microsoft heeft de Xbox Wireless Headset aangekondigd. Dit is een draadloze koptelefoon voor Xbox-consoles, Windows en smartphones.

De Xbox Wireless Headset is de eerste koptelefoon van Microsoft sinds de headset van de Xbox 360 en werkt met Xbox One- en Xbox Series-spelcomputers, computers met Windows 10 en smartphones met Android of iOS. Je sluit de headset aan via bluetooth.

Dit is de Xbox Wireless Headset

Microsoft heeft onder meer elementen van de Surface-koptelefoon toegevoegd aan het ontwerp van de nieuwe hoofdtelefoon voor gamers. Zo beschikt de draadloze headset over draaibare cups waarmee je bijvoorbeeld het volume regelt. Ook kun je hiermee het balans tussen game- en chataudio regelen.

Qua design moet de draadloze headset het beste passen bij de vorig jaar gelanceerde Xbox Series X-console. De Xbox Wireless Headset beschikt over een licht frame en over twee grote, leren cups die over de oren gaan. Bovenop zit een zacht kussen, aan de binnenkant van de band. Daarnaast is er ondersteuning voor audiotechnologie als Windows Sonic, Dolby Atmos en DTS Headphone:X.

De dual beamforming microfoons kunnen achtergrondgeluid filteren, waardoor je stem vrijwel altijd goed hoorbaar is voor degene aan de andere kant van de lijn. Het is zelfs mogelijk de koptelefoon zowel aan je smartphone als Xbox te koppelen; zo kunnen met iemand bellen terwijl je aan het gamen bent.

De interne accu van de Xbox Wireless Headset gaat vijftien uur mee. Met dertig minuten opladen kom je ongeveer vier uur vooruit. Voor een volledig gevulde accu met je ongeveer drie uur kwijt. Daarnaast is het goed om te weten dat Microsoft de Xbox Accessoires-applicatie van een update voorziet, zodat je zelf zaken als bass, auto-mute gevoeligheid en de equalizer kunt instellen.

Prijs en beschikbaarheid

De Xbox Wireless Headset (Xbox Draadloze Headset genoemd in Nederland) is vanaf 16 maart aanstaande te koop in Nederland voor een prijs van 99,99 euro.

Reacties (0)