Xbox begint test met Dolby Vision voor videogames

22 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
xbox-series-x-xbox-series-s-samen

Eigenaars van een Xbox Series X of Series S die software testen voor Microsoft kunnen nu games met ondersteuning voor Dolby Vision testen.

Microsoft maakt een belofte waar die het bedrijf een paar maanden geleden voor Xbox Series X- en Series S-bezitters maakte. Testers kunnen nu aan de slag met de beloofde Dolby Vision-ondersteuning voor videogames. Dolby Vision is een hdr-standaard die je bijvoorbeeld tegenkomt op blu-rays en videostreamingdienst Disney+, maar nu dus ook langzamerhand bij games.

Xbox-games met Dolby Vision spelen

Dat schrijft Forbes, die opmerkt dat de eerste softwaretesters binnen de zogenaamde Insider Alpha-ring de benodigde update ontvangen hebben. Vooralsnog is de hdr-update voor een handjevol games beschikbaar, waaronder Borderlands 3, Gears 5, Halo: Master Chief Collection en Wreckfest.

Desondanks laten die games een mooier beeld zien dan voorheen, zo luiden de eerste indrukken. De graphics ogen meer verfijnd in vergelijking met games die nu in HDR10 gespeeld kunnen worden. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de dynamische metadata van Dolby Vision. De hdr-standaard past per frame de beelden aan.

Advertentie

Microsoft heeft eveneens tegenover Forbes bevestigd dat de functionaliteit voor Xbox getest wordt. Binnenkort wordt de test breder uitgerold en krijgen meer mensen toegang tot Dolby Vision voor games. Een precieze releasedatum is er vooralsnog niet, maar het is wel de bedoeling dat de update ergens in 2021 verschijnt. Zoals het er nu naar uitizet krijgt de PlayStation 5 géén Dolby Vision-ondersteuning.

xbox-series-x
Lees ook

Review: Xbox Series X – fantastische console zonder exclusieve games


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)