VLC 4.0 komt dit jaar uit met nieuwe interface en meer

15 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
vlc

Versie 4.0 van VLC, een populaire videospeler die op veel platformen beschikbaar is, verschijnt dit jaar. Wanneer is nog niet bekend.

VLC 4.0 komt dit jaar uit, zo schrijft Protocol. De grote nieuwe feature dit keer is de vernieuwde interface. VideoLAN-directeur Jean-Baptiste Kempf, verantwoordelijk voor de populaire mediaspeler, hoopt dat de software daardoor een stuk moderner wordt.

Nieuw design voor VLC 4.0

Eerder kregen we al een glimp van de nieuwe interface voor de mediaspeler. Dat gebeurde in februari 2019 tijdens een Fosdem-conferentie. Screenshots die destijds vrijgegeven werden laten zien dat de grijze interface ingeruild is voor een transparante variant. Ook de iconen hebben een moderne facelift gekregen.

Dit is niet het enige waar het VideoLAN-team aan werkt. Zo moet er ook meer online content naar de mediaspeler gebracht worden, zoals extensies waarmee je video’s van derde partijen kunt bekijken. Het zou ook kunnen dat je straks via VLC 4.0 gratis naar verschillende type content kunt kijken, terwijl je ondertussen advertenties voorgeschoteld krijgt. Dat is hoe bijvoorbeeld Plex zijn extra dienst aanbiedt.

Advertentie

Ook wordt er nog gewerkt aan een nieuwe versie van de speler die beter werkt in browsers, door gebruik te maken van Webassembly en JavaScript. Daardoor hoeft het bedrijf niet meer te leunen op zijn eigen plug-in. Wanneer dit onderdeel gelanceerd wordt, dan moet je elk type content kunnen bekijken in je webbrowser, zo luidt de belofte van Kempf.

Een ander project waar aan gewerkt wordt, is Moviepedia Project. Dit is een soort IMDb, maar dan ontwikkeld voor VLC. De database kan onderhouden en aangepast worden door gebruikers. Het is nog niet duidelijk wanneer alle nieuwe functies arriveren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)