Videoplatform YouTube Kids nu beschikbaar in Nederland

05 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
YouTube-Kids

Google heeft bekendgemaakt dat het videoplatform voor jonge kinderen, YouTube Kids, vanaf nu beschikbaar is in Nederland. Kids is een kindervriendelijke versie van de videostreamingdienst en richt zich op kinderen van drie tot twaalf jaar.

YouTube Kids gelanceerd in Nederland

Google heeft laten weten dat de app van YouTube Kids nu beschikbaar is in Nederland. Kinderen en ouders met kinderen kunnen de app nu downloaden op Android en iOS, waardoor ze toegang krijgen tot een kindervriendelijk aanbod met video’s die zijn gericht op drie- tot en met twaalfjarigen. Het gaat dan bijvoorbeeld om educatieve video’s, maar ook kinderliedjes en natuurlijk tekenfilms. De beschikbare video’s worden door een team van YouTube uitgekozen. Het is niet mogelijk zelf een video naar Kids te uploaden.

Verder kunnen ouders wel specifieke kanalen blokkeren, zodat je zeker weet dat die video’s niet worden bekeken. Maar dat betekent niet dat alle slechte content wordt geblokkeerd, want er komt nog wel eens een video of advertentie door alle blokkades heen. Daarom is er ook een functie waarmee ouders bepalen welke video’s er bekeken kunnen worden. Verder zal er in Nederland een team aan YouTube-medewerkers gaan bekijken welke kanalen wel en niet thuishoren binnen YouTube Kids. Een algoritme doet dan nog een laatste controle.

YouTube Kids


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)