Streamingtips #46 – Fire of Love, The Crown en Don’t Worry Darling

11 november 2022 3 Minuten 0 Reacties
Fenty x Savage

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Glory Rivals (Videoland)

Wat we eigenlijk zelden belichten maar wel degelijk een grote trekker is voor veel streamingdiensten, dat is sport. Discovery+, maar bijvoorbeeld ook ViaPlay zijn echt streamingdiensten voor sportliefhebbers. Videoland doet er de laatste tijd ook wat vaker aan mee, door laatst het gevecht van Badr Hari tegen Alistair Overeem uit te zenden. Nu komt het met een hele reeks: Glory Rivals, waarin verslag wordt gedaan van de diverse wereldwijde evenementen van kickboks-organisatie GLORY.

Savage x Fenty Show Vol. 4 (Amazon Prime Video)

Het is bijna hypnotiserend, de nieuwe ‘modeshow’ die zangeres Rihanna heeft neergezet voor haar lingeriemerk Fenty. Het is een visueel spektakel en eerdere versies hebben zelfs Emmy’s gewonnen. Met niet alleen veel dansend talent, maar ook beroemde artiesten zoals Johnny Depp, Burna Boy en Maxwell. 

Fire of Love (Disney+)

De documentaire Fire of Love klinkt alsof het maar een saai verhaal is, maar deze vertelling over een koppel dat beide wetenschappelijk onderzoek doet naar vulkanen en uiteindelijk hieraan ten onder gaat (dit is geen spoiler, dit wordt al aan het begin van de docu duidelijk gemaakt) is geweldig. Een prijswinnende documentaire over een koppel dat samen de wereld heeft veranderd. 

The Crown (Netflix)

Het nieuwe seizoen van The Crown schijnt het minste seizoen tot nu toe te zijn, maar deze serie zit over het algemeen zo goed in elkaar, dat de kwaliteit alsnog zeer hoogstaand is. De reeks volgt het Britse koningshuis, waarbij de ene na de andere herkenbare gebeurtenis uit de wereldgeschiedenis voorbijkomt. Je leert de royals wat beter kennen, die zeer overtuigend worden neergezet door het acteerwerk van een cast die elke seizoen volledig anders is.

Falling for Christmas (Netflix)

Actrice Lindsay Lohan is na heel veel jaren terug en dat doet ze middels een kerstfilm. Het seizoen voor foute kerstfilms op streamingdiensten is weer geopend en Falling for Christmas is een ontzettend zoetsappig verhaal over iemand die door een ski-ongeluk aan geheugenverlies lijdt. Dat kon deze dame ook wel gebruiken… Pas op voor je tandglazuur, maar als je lekker even wil wegzwijmelen bij een film in ultra-kerstsferen, dan is Falling for Christmas een aanrader.

Don’t Worry, Darling (HBO Max)

De psychologische thriller van Olivia Wilde is er eentje met Hitchcock-achtige kwaliteiten. Don’t Worry Darling was in eerste instantie populair omdat het Harry Styles die al populair is als zanger ineens in een heel ander daglicht zet: hij speelt een van de hoofdrollen in deze dystopisch aanvoelende film waarin een vrouw in een soort vreemde spiraal terechtkomt en probeert te begrijpen wat er precies gebeurt. Deze film is geweldig om zijn concept, maar ook om zijn geweldige art direction: wat een plaatje.

Reacties (0)