Streamingtips #19 – Clark, Bosch: Legacy en I am Bolt

06 mei 2022 3 Minuten 0 Reacties
Bosch Legacy Thumb

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Clark (Netflix)

Wel eens gehoord van de term ‘Stockholm Syndroom’? De Zweedse gangster Clark Olofsson heeft gezorgd dat we die term leerden kennen. Hij was nogal berucht en in een nieuwe Netflix-serie zien we precies waarom. In deze serie wordt zijn misdadigersleven opgetekend door Bill Skarsgård (Pennywise uit IT), die een nogal overtuigende Clark neerzet. Wordt dit een nieuwe soort Narcos? Het zou zomaar kunnen, want één ding is duidelijk: Olofsson is er gek genoeg voor.

Bosch: Legacy (Amazon Prime Video)

De serie Bosch is al heel lang een van de meest populaire shows op Amazon Prime Video en hoewel hij soms wat concurrentie moet dulden, is hij nu gewoon terug met een spin-off: Bosch: Legacy. Hierin zien we hoe Harry Bosch een nieuwe weg inslaat als privédetective en daarbij terechtkomt in een zaak rondom een erfenis waarbij de erfgenaam moet worden opgespoord. Tenminste, is het wel zo’n goed idee om die te vinden? Er zijn mensen die Bosch gaandeweg tegenkomt die het tegendeel beweren. Met uiteraard weer Titus Welliver (Deadwood) in de hoofdrol van Harry Bosch.

Disney Gallery: Star Wars: The Book of Boba Fett (Disney+)

Hoewel het al even geleden is dat The Book of Boba Fett verscheen en aan zijn einde kwam, zien we in de docu Disney Gallery hoe die mooi gemaakte Star Wars-serie tot stand kwam. Eerder verscheen er al een Disney Gallery over The Mandalorian die enorm sterk was en datzelfde belooft de variant over The Book of Boba Fett ook te worden. Dat komt omdat ook echt de daadwerkelijke cast en crew aan het woord komen, plus wederom nieuwe baanbrekende technologieën om de special effects mogelijk te maken.

Babel (HBO Max)

Hij kreeg een Golden Globe voor Beste Film en dat is helemaal terecht. In deze uit de pas lopende film over een ongeluk van twee Marokkaanse jongens met wapens, zien we wat de desastreuze gevolgen zijn. We zien het echter vooral door de ogen van anderen: een Mexicaanse oppas, een dove tiener uit Japan en een echtpaar uit de Verenigde Staten die op reis zijn in Marokko. Een enorm aangrijpende film met hoofdrollen voor Cate Blanchett (Carol) en Brad Pitt (Se7en).

I am Bolt (HBO Max)

Je hoeft de titel maar te lezen en je weet precies over wie deze docu gaat: Usain Bolt, de snelste man op aarde. In deze documentaire zie je hem als zoon, als vriend, als teamgenoot en als sporter met een legendarisch trackrecord. De Olympiër schoot beelden voor deze documentaire helemaal zelf om te laten zien hoe hij met tegenslagen omgaat en jou op de bank te inspireren om vooral te blijven doorzetten. We hebben immers allemaal gezien wat het Usain heeft gebracht. En vooruit, natuurlijk willen we ook zien of de beste man net zo explosief is als hij zijn vrije tijd doorbrengt met zijn vrienden.

Reacties (0)