Streamingtips #15 – Shadow and Bone, Zero en Hitler Youth

23 april 2021 3 Minuten 0 Reacties
shadow-and-bone

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Secrets of the Whales (Disney+)

Secrets of the Whales is deze week in première gegaan bij Disney+ en heeft dus met recht de status van onze Streamingtips. De docu dompelt kijkers onder in de walviscultuur. We zien de communicatievaardigheden en sociale structuren van vijf verschillende walvissoorten: orka’s, bultruggen, beloega’s, narwallen en potvissen. Na drie jaar lang filmen op 24 locaties, komen we er tijdens deze epische reis achter dat walvissen veel complexer zijn en veel meer op ons lijken dan we ooit dachten.

Shadow and Bone (Netflix)

Shadow and Bone is een verfilming van een boekenserie die geschreven is door Leigh Bardugo. In het eerste boek kom je terecht in het zogenaamde Grisha-universum. Dat is een wereld waarin verschillende mensen beschikken over verschillende vaardigheden. In de echte wereld zou je dat omschrijven als magie, maar in deze wereld wordt het ‘small sciences’ genoemd. Het boek is immens populair onder jongeren die gebruikmaken van Tumblr en TikTok. Het hoofdpersonage is Alina. Ze is een kaartenmaker die ontdekt dat ze een speciale gave bezit. Met die gave kan ze voorkomen dat de wereld opgeslokt wordt door pure duisternis die The Fold genoemd wordt.

Hitler Youth (Disney+)

In 1930 richten de nazi’s de Hitlerjugend op. Ze creëren een leger van meedogenloze kindsoldaten die hun land tot op het einde verdedigen. In de documentaireserie zien we wat voor een effect deze groep jonge mannen had op Duitse jongens tijdens het Nazi-tijdperk.

Geen trailer beschikbaar.

The Shawshank Redemption (Amazon Prime Video)

The Shawshank Redemption is een klassieke film uit 1994. De film is gebaseerd op het boek Rita Hayworth And Shawshank Redemption van Stephen King. In de film maken we kennis met een bankier die veroordeeld wordt voor misdrijf waar hij niet verantwoordelijk voor was. De film laat zien hoe de man omgaat met zijn nieuwe leven achter tralies. Hij leert daar bijzondere mensen kennen, waaronder een oude wijze man genaamd Red (gespeeld door Morgan Freeman).

Zero (Netflix)

Je onzichtbaar voelen is geen lekker gevoel, helemaal wanneer je het idee hebt dat de mensen om je heen je helemaal niet zien staan. Maar als je aan mensen vraagt wat voor superkracht ze graag zouden willen hebben, dan komt onzichtbaarheid toch vaak naar boven. Omar, de hoofdrolspeler in de serie Zero op Netflix, is zo goed als onzichtbaar. Wanneer hij een groep nieuwe vrienden ontmoet, dan verandert dat. Omar komt erachter dat onzichtbaarheid daadwerkelijk handig kan zijn als je je buurt probeert te redden — dan wordt het dus een superkracht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)