Sony brengt 360 Reality Audio naar Amazon Music HD streaming

26 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
Sony360_presentation

Sony kondigt de beschikbaarheid aan van 360 Reality Audio op de nieuwe Amazon Echo Studio via Amazon Music HD. De content zal beschikbaar zijn voor consumenten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan.

Sony kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van 360 Reality Audio op de nieuwe Amazon Echo Studio via Amazon Music HD. De content zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor consumenten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan.

360 Reality Audio garandeert volgens Sony een driedimensionale muziekbelevenis die je het gevoel geeft dat het geluid vanuit alle richtingen komt. Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door de object-based spatial audio technologie van het bedrijf. Door de integratie van 360 Reality Audio in Amazon Echo Studio is dit de eerste draadloze speaker die een driedimensionale muziekbeleving vanuit één losse speaker kan reproduceren.

De 360 Reality audiocodec maakt het voor producers en artiesten mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van bijvoorbeeld instrumenten in de studio wordt meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die moet voelen als het bijwonen van een liveconcert.

Sony voorziet in speciale opnamen-apparatuur voor het creëren van 360 Reality Audio content. Tevens wordt samengewerkt met muzieklabels om producer en artiesten voor te bereiden. Bestaande geluidsopnames (opgenomen in meerdere sporen) kunnen worden geconverteerd naar een formaat dat compatibel is met 360 Reality Audio. Ter gelegenheid van de lancering van 360 Reality Audio is Sony een samenwerking aangegaan met Live Nation clubs en theaters. Met dit toonaangevende entertainmentbedrijf zijn een reeks concerten vastgelegd van onder meer The Wombats, AJR, Good Charlotte, Chris Lane, Jorja Smith, Tritonal, Jesse McCartne en Kodaline. 360 Reality Audio-content is in eerste instantie beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan.

Wil je meer weten over het nieuwe audioformaat van Sony? Lees dan ons uitgebreide achtergrondartikel over 360 Reality Audio.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)