Popcorn Time ‘officieel’ uit op iOS-apparaten

08 april 2015 1 Minuut 1 Reacties
popcorn-time-1

Voortaan hoef je je iPad of iPhone niet meer te jailbreaken om Popcorn Time te installeren op het apparaat. Hollywood houdt z'n hart vast. De app staat weliswaar niet in de App Store, maar kunt hem gewoon op je iOS-apparaat installeren.

Popcorn Time lanceert ‘officieel’ op iOS

Popcorn Time, de applicatie waarmee je films en series kunt streamen zonder dat je daarvoor een maandbedrag hoeft te betalen, is ‘officieel’ (officiëler?) verkrijgbaar voor iOS. Technisch gezien was de app dat al, maar diende je eerst je iOS-apparaat te jailbreaken voordat je gebruik kon maken van Popcorn Time. Met de nieuwe versie die vandaag gelanceerd is, versie 1.2, hoeft dat niet meer. Je kunt de applicatie nu direct downloaden vanaf de website van de app. Nee, Popcorn zul je nu of nooit vinden in de reguliere App Store.

Het feit dat de app nu beschikbaar is voor iOS zonder dat je daarvoor je apparaat hoeft te jailbreaken is indrukwekkend te noemen. Dat betekent dat de ontwikkelaar van de applicatie een manier gevonden heeft om de beveiliging van je iOS-apparaat te omzeilen. Apples pogingen dit tegen te houden ten spijt; Popcorn Time maakt gebruik van een speciale iOS installer om het doel te bereiken. Je hebt nog wel een Windows-pc nodig om de app te installeren, maar kunt daarna alles bekijken wat er maar via de dienst te zien is.

Popcorn Time is een illegaal alternatief voor het streamen van films en series, ontstaan uit het idee dat de filmindustrie gigantisch achterloopt als het om releases gaat. De ontwikkelaars achter de dienst vinden dat services zoals Netflix niet in staat zijn consistente release van nieuwe producties te leveren in alle gebieden waar het bedrijf actief is – het feit dat mensen met een omweg vanuit Nederland het Amerikaanse aanbod kunnen kijken, is daar het bewijs van, aldus Popcorn Time. Iets dat Netflix momenteel probeert tegen te gaan.

Reacties (1)