Nintendo Switch Online wordt half september gelanceerd

10 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-projectordock

Nintendo heeft in een persbericht laten weten dat de Nintendo Switch Online-ledenservice wordt gelanceerd in de tweede helft van september. Eerder al gaf het bedrijf in mei meer informatie over de Online-dienst.

Leden krijgen met de Online-ledenservice toegang tot online-multiplayer in games als Splatoon 2, ARMS, Mario Kart 8 Deluxe en Mario Tennis Aces. Ook krijgen leden van de dienst toegang tot klassieke NES-games. Denk hierbij aan Super Mario Bros 3, The Legend of Zelda en Dr. Mario. Volgens het bedrijf zullen sommige van deze titels online-functies krijgen, zodat je de oude games ook met andere spelers via het internet kunt spelen of dat er sprake is van online leaderboards. In de loop der tijd zal het aanbod aan NES-games steeds verder uitbreiden.

Nintendo Switch Online stelt je verder in staat om game-gegevens op te slaan in de cloud. Zo kun je ook op andere systemen gemakkelijk verdergaan waar je gebleven was. Tevens kun je via de Nintendo Switch-app voor de smartphone je online-ervaring verbeteren, maar hoe dat in de praktijk gaat werken is nog niet bekend.

Ook een gezinslidmaatschap voor acht accounts is mogelijk

Een exacte datum voor september is nog niet bekend. De Nintendo Switch Online-ledenservice gaat 3,99 euro per maand kosten. Een periode van drie maanden kost je 7,99 euro, terwijl een volledig jaar flink goedkoper is met een bedrag van 19.99 euro. Tevens komt er een gezinslidmaatschap voor 34,99 euro, waarbij acht Nintendo-accounts een jaar lang online-activiteiten kunnen ondernemen.

Reacties (0)