Netflix CEO ziet einde van traditionele tv-uitzendingen in 2030

02 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
Netflix

Volgens de CEO van Netflix, Reed Hastings, is het einde van traditioneel tv-kijken in zicht en gaan we steeds meer naar het on-demand tv-kijken.

Steeds meer mensen maken gebruik van streamingdiensten als Netflix en Amazon voor hun dagelijkse portie tv, en ook Nederlandse on-demand-diensten als Pathé Thuis en Videoland zien het klantenbestand groeien. Volgens de CEO van Netflix, Reed Hastings, is het einde van traditioneel tv-kijken in zicht. Hastings verwacht dat we over een jaar of 15 geen tv-uitzendingen zoals we die nu kennen meer hebben.

Hastings geeft in een interview met de Hollywood Reporter aan dat we tv-uitzendingen kunnen vergelijken met een paard. Het paard werd immers overbodig toen de auto om de hoek kwam kijken. In deze tijd is het on-demand tv-kijken de auto en zien we steeds meer consumenten zelf bepalen wanneer ze tv-programma’s, series en films kijken. De omroepen zijn volgens Hastings over 15 jaar niet meer diegenen die bepalen wat je kijkt en wanneer je het kijkt.

Toch ziet Hastings dat niet alles dat we nu via traditionele omroepen kijken verdwijnt. De CEO van Netflix verwacht dat in 2030 het merendeel van de geprogrammeerde tv-uitzendingen een live evenement betreft maar dat de wekelijkse schema’s en planningen verdwijnen. Daarbij verwacht Hastings dat de tv-industrie steeds internationaler wordt waardoor het eenvoudiger moet worden om rechten van bepaalde films en series te verkrijgen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)