Littlstar brengt 360 graden-video’s naar de Apple TV

22 december 2015 2 Minuten 0 Reacties
Littlstar ballerina

360 graden-video's komen nu naar het gewone televisiescherm toe via Littlstar en de Apple TV.

Op YouTube is het sinds begin dit jaar al mogelijk om video’s te bekijken die met een speciale rondom-camera zijn genomen. Deze 360 graden-video’s komen nu naar het gewone televisiescherm toe. Littlstar, een door Disney gefinancierde VR-dienst, brengt in samenwerking met partners als National Geographic en Showtime deze rondom-video’s naar het grote scherm in de huiskamer.

Littlstar: rondombeelden via Apple TV

Dat doet Littlstar via de Apple TV. Eerder produceerde Littlstar al video’s voor een reeks platforms, zoals mobiele apps, de Samsung Gear VR en nu dus de Apple TV. Er zijn inmiddels al duizenden 360 graden-video’s beschikbaar zodat er genoeg is om uit te kiezen. En het aanbod breidt uit.

National Geographic

National Geographic, the Wall Street Journal, Mountain Dew en Showtime zijn enkele van de grote producenten van dit soort video’s die Littlstar aan zich heeft weten te binden. Ook maakt Littlstar er werk van om goede video’s van kleinere producenten in het aanbod op te nemen.

Trackpad Apple TV remote

Via de nieuwe Apple TV is het makkelijk om de 360 graden-video’s te besturen. Door de trackpad op de nieuwe Apple TV afstandsbediening te gebruiken als stuurknuppel, kan de camerahoek worden veranderd, en kan geheel rondom een vast punt in de ruimte worden gekeken naar bewegende beelden. Het doet de kijker voelen alsof hij midden in de film staat. Net als met VR wordt de camera een instrument in handen van de kijker. Je kunt kijken waar je maar wilt. En hoe lang je maar wilt. Naar boven, beneden, links of rechts, achter je, alles is mogelijk met een 360 graden-film.

Online community

Littlstar is vorig jaar opgericht en noemde zichzelf de eerste online community voor 360 graden-, panoramische- en VR-films. Disney heeft het bedrijf een financiële injectie gegeven. Er zijn al wat films uitgebracht door Littlstar. In een van die films volg je een ballerina die oefent voor een optreden. In een andere sta je midden op het slagveld in een scene die zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt, en schieten de kanonskogels letterlijk langs je oren. The National Geographic plaatst de camera midden in Yellowstone Park en laat de kijker rondom genieten van het uitzicht over het immense natuurgebied.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)