Gamingdienst Apple Arcade komt naar Apple TV

25 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Apple Arcade

Apple heeft vandaag Arcade aangekondigd. Deze abonnementsdienst voor games komt naar alle mobiele apparaten van het bedrijf, plus de Mac en de Apple TV.

Met de dienst kunnen gebruikers games downloaden en direct spelen, het is dus geen streamingdienst.

Tijdens een evenement in Cupertino heeft Apple een dienst genaamd Apple Arcade gepresenteerd. De dienst is eigenlijk een nieuw deel van de App Store en is in het leven geroepen voor games die op meerdere apparaten gespeeld kunnen worden. Je kunt de games, die specifiek voor (en in de toekomst wellicht door) Apple gemaakt zijn, alleen op Apple-apparaten spelen. De games worden gedownload en dus niet gestreamd, maar je kunt wel eenvoudig op een ander apparaat doorspelen als je op het ene apparaat gestart bent.

Apple Arcade is toegankelijk op alle apparaten van Apple, waaronder de iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Voor de dienst moet een maandelijks bedrag betaald worden en daarna zijn alle games, wat er in het begin meer dan 100 zijn, zonder bijbetalen te downloaden en te spelen. Ook toekomstige updates voor games zijn gratis en in-game aankopen zijn niet mogelijk. Een ander voordeel; er zijn geen advertenties aanwezig op het platform.

Apple Arcade moet komende zomer naar 150 landen uitgerold worden, waar waarschijnlijk ook Nederland tussen zit. Wat er precies voor betaald moet gaan worden is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)