Beats krijgt gratis luisteropties voor korte tijd

11 mei 2015 1 Minuut 0 Reacties
apple-beats-itunes

Apple wil in principe dat iedereen betaalt voor de muziekstreamingdienst Beats, maar dat betekent niet dat je toch even gratis kunt luisteren. In welke vorm is nog niet bekend, aangezien Apple nog de benodigde deals moet sluiten met platenmaatschappijen.

Even gratis luisteren naar muziek op Beats

Hoe je het ook wendt of keert: Apple wil uiteindelijk dat je gaat betalen voor een abonnement op een muziekstreamingdienst. Maar dat betekent niet dat je toch voor een korte tijd gratis gebruik kunt maken van Beats. Apple is op dit moment bezig om deals te sluiten met platenlabels, die binnenkort naar buiten worden gebracht. Uit die plannen komt naar voren dat het bedrijf uit Cupertino luisteraars wel een vorm van een gratis luisterperiode willen aanbieden, bijvoorbeeld voor een periode van één maand tot drie maanden.

Maar het kan ook zijn dat platenmaatschappijen kleine samples van nummers kunnen uploaden naar de dienst, zoals je dat bijvoorbeeld kunt doen bij SoundCloud of de muziekafdeling van de Google Play Store. Het kan echter ook in de vorm van een radiostation, waar alleen de meest populaire muziek gedraaid wordt. Deze gratis luisterperiodes betekenen echter niet dat Apple van plan is terug te komen op het idee dat muziekstreamingdienst alleen toegankelijk zouden moeten zijn voor de mensen die betalen: gratis muziek luisteren is er niet bij.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Beats begin 2015 uit zou komen (dat is meestal een periode van januari tot en met maart of april). Maar die deadline verstreek toen bleek dat het integreren van beide teams (Beats en Apple) moeizamer ging dat gepland en door het opstappen van enkele belangrijke medewerkers. Wanneer het nieuwe Beats eindelijk gelanceerd wordt, dan zou Apple ook zijn eerste Android-applicatie willen uitbrengen, zodat de mensen van het concurrerende platform niet benadeeld worden door de overname.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)