‘Apple onthult het nieuwe Beats in juni, tijdens WWDC’

06 maart 2015 1 Minuut 0 Reacties
beats-apple

Apple zou hebben laten weten dat de vernieuwde muziekstreamingdienst Beats in juni, tijdens het evenement WWDC, wordt gelanceerd. Het gaat wellicht dan nog om een bèta-versie, maar we zouden in elk geval wat te zien krijgen.

Apple wil Beats integreren met iTunes

Het duurt waarschijnlijk nog drie maanden voordat we de muziekstreamingdienst Beats in zijn nieuwe vorm gaan terugzien als Apple-service. Bronnen vanuit de muziekindustrie claimen te weten dat Apple voornemens is de vernieuwde dienst tijdens WWDC te introduceren, in juni. Beats gaat uiteindelijk op in iTunes en dat betekent dat die dienst wordt voorzien van onder meer gecureerde playlists en cloud-based bibliotheken. Het mooiste van dit alles is dat de dienst straks 7,99 dollar per maand kost – goedkoper dan de concurrentie.

Aanvankelijk stond de dienst gepland om begin 2015 uit te komen (dat is meestal een periode van januari tot en met maart of april). Maar die deadline verstreek toen bleek dat het integreren van beide teams (Beats en Apple) moeizamer ging dat gepland en door het opstappen van enkele belangrijke medewerkers. Wanneer het nieuwe Beats eindelijk gelanceerd wordt, dan zou Apple ook zijn eerste Android-applicatie willen uitbrengen, zodat de mensen van het concurrerende platform niet benadeeld worden door de overname.

Eerder kwam al naar buiten dat het bedrijf uit Cupertino de nieuwe muziekstreamingdienst wil lanceren tijdens de introductie van iOS 8.4, die voor deze zomer gepland staat. Maar dat is nog niet zeker. Tegelijkertijd wordt er gefluisterd over een release samen met iOS 9, die in de herfst van 2015 verschijnt voor iPad en iPhone. Wanneer die ook gelanceerd wordt, als trouwe Apple-fan zul je geen moeite hebben in het gebruik van de dienst. Het design en de user interface worden namelijk naar de standaarden van dat bedrijf gemaakt.

Reacties (0)