Xbox IllumiRoom brengt games tot leven in je huiskamer

19 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Illumiroom

Games beperken zich tegenwoordig niet meer tot het beeldscherm van de TV. Fabrikanten van hardware en softwareontwikkelaars proberen steeds meer apparaten bij de game-ervaring te betrekken en de speler onder te dompelen in een game. Microsoft heeft tijdens CES 2013 samen met Samsung een hele nieuwe techniek getoond die gaat onder de naam IllumiRoom.

Microsoft Illumiroom

De IllumiRoom techniek verlengt de game-ervaring van het beeldscherm naar de huiskamer zodat de speler ondergedompeld wordt in een game en zich er ook daadwerkelijk onderdeel van voelt. De huiskamer wordt voordat een game gespeeld kan worden door een Kinect camera geanalyseerd waarna er een map van de kamer gemaakt wordt. Deze wordt door de projector boven de speler gebruikt om indrukwekkende effecten beelden op de muur en objecten in de huiskamer weer te geven. Zo kunnen de kogels je letterlijk om de oren vliegen, zie je objecten die buiten de TV vallen nu wel en kunnen special effects overweldigender zijn.

Onderstaande video is een demonstratie van Microsoft die opgenomen is in de Microsoft Research laboratoria en waar volgens het bedrijf geen special effects aan toegevoegd zijn. Dit moeten we binnen niet al te lange tijd dus in de huiskamer kunnen verwachten.

Reacties (0)