Video: MIT Media Lab ontwikkelt bril-vrij HR3D, met wijde kijkhoeken en hoge resolutie

05 mei 2011 1 Minuut 1 Reacties
hr3d

We hebben genoeg bril-vrije 3D TV's voorbij zien komen de afgelopen maand, maar een nieuwe veelbelovende techniek genaamd HR3D (High-Rank 3D) is in de prototype fase beland. Ingenieurs van MIT's Media Lab, die deze nieuwe oplossing ontwikkeld hebben, zeggen dat de HR3D techniek niet inlevert op de helderheid, resolutie en kijkhoeken van het scherm.

Daarnaast zou de HR3D techniek zuiniger zijn en je hebt natuurlijk de beruchte 3D bril niet meer nodig. Hoe werkt het? Het is nogal ingewikkeld, maar om het simpel te zeggen maakt HR3D gebruik van twee LCD lagen om de illusie van diepte te geven. De toplaag (ook wel masker genoemd) geeft een variabel patroon weer gebaseerd op het beeld eronder, zodat elk oog een net iets verschillend beeld ziet.

De Nintendo 3DS maakt gebruik van een vergelijkbare techniek, maar gebruikt een parallax barrier (een soort raster scherm) in plaats van een tweede display. We zijn nog wat sceptisch, maar de techniek klinkt veelbelovend en is het waard om te blijven volgen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

marcel

marcel
05 mei 2011 om 14:21

ook precies de reden waarom ik niet meteen in de 3dtv stap, neem liever nog een goede hdtv als tussenstap om daarna een goed uitgewerkte 3d techniek 3dtv te nemen.

Inloggen