UPC gaat dit jaar nog 500Mbps internet aanbieden

08 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Logo-UPC

We hebben de afgelopen maanden al verschillende snelheidsverhogingen gezien van internetproviders, waaronder het nieuwe Extreme Power abonnement met 200Mbps dat UPC introduceerde. Het bedrijf zou echter dit jaar nog internet met een snelheid van 500Mbps willen aanbieden.

UPC: 500Mbps via de kabel

Deze week heeft UPC de cijfers van het laatste kwartaal van 2012 bekendgemaakt en tijdens deze presentatie zou de topman van moederbedrijf Liberty Global, Mike Fries, volgens Telecompaper aangegeven hebben dat het bedrijf werkt aan nog sneller internet. UPC zou momenteel een snelheid van 500Mbps testen in Nederland en voor het einde van dit jaar aan willen bieden aan consumenten in een beperkt aantal regio’s.

UPC wil deze hogere snelheid aan gaan bieden via de kabel en is daarmee ook de eerste kabelprovider die een dergelijke snelheid haalt. Het is al mogelijk internet met een snelheid van 500Mbps aan te schaffen maar hiervoor moet je beschikken over een glasvezelverbinding en een abonnement bij één van de providers van glasvezelinternet.

Beschikbaarheid

Wanneer de hogere snelheid ingevoerd gaat worden en in combinatie met welke abonnementen en prijzen is op dit moment nog niet bekend. Het nieuwe Extreme Power abonnement met 200Mbps internet wordt langzaam uitgerold en is op dit moment nog beperkt beschikbaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)