Specificatie voor 3D digitale TV standaard bekend gemaakt

25 februari 2011 1 Minuut 0 Reacties
DVB-3DTV

DVB, het Digitale Video Broadcasting standaarden orgaan, heeft aangekondigd dat de de DVB-3DTV specificatie op 17 februari geaccordeerd is. De specificatie zal nu formeel gemaakt worden door de European Telecommunications Standards Institute (ETSI), zodat digitale TV providers zich eraan moeten gaan houden.

De specificatie definieert het afleversysteem voor digitale 3D TV content zodat digitale TV providers hun bestaande HDTV infrastructuur kunnen gebruiken om 3D TV diensten te leveren die compatibel zijn met de 3D TV’s op de markt.

De DVB-3DTV specificatie wordt vergezeld door een ondertiteling specificatie met een mechanisme waardoor ondertitels en andere on-screen elementen op de best mogelijke manier gepositioneerd kunnen worden op het scherm zodat ze correct bekeken kunnen worden in 3D modus.

Het digitale 3DTV systeem maakt gebruik van de Half 3D techniek waarbij twee beelden (links en rechts) tegelijkertijd op het scherm weergegeven worden. Helaas resulteert dit wel in een halvering van de resolutie zodat er geen Full HD 3D uitgezonden kan worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)