Sony PS3 3D games: minder kwaliteit voor 3D plezier

24 april 2010 1 Minuut 0 Reacties
ps3-3d

Sony is langzaamaan de PlayStation 3 aan het voorbereiden voor 3D, maar tot nu toe wisten we niet echt wat de gevolgen zouden zijn voor de 3D ervaring. Digital Foundry heeft bij Sony navraag gedaan over de gevolgen en het blijkt nogal complex te zijn. Bestaande 2D titels - zoals Wipeout - worden ofwel qua resolutie en snelheid aangepast door het halveren van de huidige visuele content (in het geval van Wipeout gaat het visuele element ruwweg van 2D 1080p 60fps naar 3D 720p 30 fps) of door het kunstmatig toevoegen van diepte data zoals Sony Pictures ook al doet bij sommige van haar feature films.

Geen van deze oplossingen is perfect. Wipeout 3D verliest gewoonweg wat ‘gameplay’ snelheid doordat de PS3 extra handelingen moet verrichten, niet te vergeten de frames die weg moeten vallen, terwijl het kunstmatig toevoegen van diepte informatie wel de resolutie behoudt, maar kan leiden tot misvormde beelden in drukke gebieden op het scherm.

Het eindresultaat is over het algemeen een omgeving waar je meer beleving uit kan halen, maar het is een duur en tijdrovend proces voor studio’s. Dgital Foundry geeft aan dat de meeste ontwikkelaars zullen gaan voor het toevoegen van kunstmatige diepte informatie, maar hoeveel ontwikkelaars dit zullen doen hangt natuurlijk af van de 3D HDTV verkopen dit jaar.

Reacties (0)