Sharp Universal Player (SD-WH1000U) met WiSA verschijnt dit jaar

08 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
Sharp Universal Player (SD-WH1000U)-3

Het unieke van de Sharp Universal Player SD-WH1000U is niet alleen het prijskaartje van 5.000 dollar. De speler is namelijk voorzien van de WiSA-standaard.

Het is inmiddels exact een jaar geleden dat Sharp de SD-WH1000U Blu-ray speler aankondigde. Dit model, destijds een prototype, is de eerste ter wereld die beschikt over ondersteuning voor de WiSA-standaard. Deze week laat de Japanse fabrikant weten dat de speler dit jaar nog op de markt moet verschijnen.

Het unieke van de Sharp Universal Player SD-WH1000U is niet alleen het prijskaartje van 5.000 dollar. De speler beschikt namelijk over de WiSA-standaard. De SD-WH1000U kan hierdoor content van cd’s, dvd’s, sacd’s en Blu-ray discs draadloos versturen naar een display of speaker die uitgerust is met dezelfde standaard. Zowel audio als video kan in volledige resolutie en zonder compressie verstuurd worden.

De speler is beperkt voor 24-bit/96kHz audio, welke van een NAS ontvangen kan worden via WiFi, een hard drive via USB of middels een DAC. In samenwerking met de Sharp VR-WR100U wireless bridge kan elke audio-opstelling draadloos gekoppeld worden voor het streamen van audio. Naast het draadloos weergeven van audio kan de speler een 1080p-signaal draadloos naar een display versturen. Het apparaat kan bediend worden middels de Sharp Mobile-app voor Android en iOS.

De verwachting is dat de SD-WH1000U begin dit jaar in de VS verkocht zal worden voor een prijs van ongeveer 5.000 dollar. Of en wanneer de speler naar Nederland komt is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)