Sharp toont 85-inch 3D tv zonder bril met 8K-resolutie

06 januari 2014 1 Minuut 1 Reacties
Sharp-2014-tv

Sharp heeft vandaag tijdens CES 2014 haar complete 2014 tv line-up bekendgemaakt maar ook een aantal interessante prototype tv's getoond. Zo liet het bedrijf een 85-inch tv met 8K-resolutie en autostereoscopisch 3D display zien.

De verwachting was al dat de tijdens CES 2014 een aantal bril-vrije 3D tv’s zouden gaan zien en Sharp is de eerste fabrikant die een model toont. De tv is ontwikkeld in samenwerking met Dolby en Philips en is voorlopig helaas alleen nog een prototype.

Dat het een tv is waar je zonder het gebruik van een bril naar 3D-content kunt kijken is dus niet het enige bijzondere. Veel fabrikanten, waaronder Sharp zelf, hebben inmiddels een grote line-up 4K Ultra HD tv’s gelanceerd maar 8K staat al aan de horizon. Deze resolutie toont viermaal zoveel pixels als 4K en zestienmaal zoveel pixels als Full HD. De vraag is echter of je dat verschil op normale kijkafstand nog kunt zien. Sharp laat ons nu in ieder geval zien wat we mogelijk over 5 tot 10 jaar kunnen verwachten.

Het wachten is nog steeds op de eerste bril-vrije 3D tv’s die ook daadwerkelijk in de winkel komen te liggen en een comfortabele 3D-ervaring bieden. Het lijkt er echter op dat fabrikanten momenteel de voorkeur geven aan hogere resoluties en betere displaytechnieken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

frans

frans
07 januari 2014 om 15:57

Ze komen wel snel met 4 K en 8 K.
Laten ze eerst alles maar is gaan aanbieden in hd 1080p.
ik begin er nog niet aan jammer voor e maker en de winkel.
Het heeft helemaal gezin in deze belaberde economiese tijd wnt het gaat no niet goed dit jaar zal het niet beter gaan.

Inloggen