Sharp lanceert twee 4K Ultra HD TV’s waarvan één met THX certificaat

07 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sharp-ICC-Purios

Sharp heeft tijdens CES 2013 niet alleen een groot aantal groot formaat LCD TV's met de verbeterde Quattron techniek gelanceerd, ook heeft de fabrikant met twee Ultra HD modellen aangekondigd. De twee TV's gaan onder de naam Aquos Ultra HD en ICC Purios en brengen de hoge 4K resolutie naar de huiskamer. Het laatstgenoemde model krijgt zelfs een THX certificaat.

Sharp Aquos Ultra HD TV

Tijdens de Consumer Electronics Show 2013 in Las Vegas zal Sharp een aantal prototypen laten zien, waaronder twee Ultra HD TV’s. Het eerste model is de Aquos Ultra HD, een TV met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels, en het onlangs getoonde moth-eye filter dat licht absorbeert en zo reflecties tegengaat. Verder is de TV uitgerust met een 240Hz LCD paneel met LED achtergrondverlichting, HD naar 4K upscaling, de actieve 3D techniek met Bluetooth 3D brillen, een dual-core processor, ingebouwd Wifi, een geïntegreerde subwoofer en Smart’s SmartCentral Smart TV platform dat voor de Amerikaanse markt ontwikkeld is. De Sharp Aquos Ultra HD moet in de tweede helft van dit jaar op de markt verschijnen, een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Sharp ICC Purios Ultra HD TV

Het high-end model van de twee is de Sharp ICC Purios (hierboven afgebeeld). Deze Ultra HD TV beschikt over eenzelfde resolutie van 3840 bij 2160 pixels maar is daarnaast uitgerust de nieuwe Integrated Cognitive Creation technologie die moet zorgen voor een betere beeldkwaliteit en een betere upscaling van HD materiaal naar de 4K resolutie. Een andere unieke feature is dat deze TV de eerste Ultra HD TV is die een THX certificaat krijgt. Het model heeft een scherm van 60 inch en is verder uitgerust met onder meer Sharp’s Smart TV platform, Wifi, actieve 3D weergave, en LED achtergrondverlichting. De Sharp ICC Purios verschijnt waarschijnlijk deze zomer op de markt voor een prijs van zo’n 25.000 euro.

Via: Sharp


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)