SBS van start met 3D TV

29 mei 2010 1 Minuut 0 Reacties
SBS

Een verrassend nieuwtje uit de Nederlandse TV wereld; SBS heeft aangegeven dat het nog dit jaar zal starten met 3D TV uitzendingen! In navolging van landen als Engeland, Amerika en Korea gaat nu ook Nederland 3D TV in de huiskamer brengen.

Tijdens de ‘Het nieuwe tv kijken’ bijeenkomst heeft de algemeen directeur van SBS, Eric van Stade, dit laten weten. Helaas zijn er nog niet veel meer details bekend over wat SBS precies van plan is. Een van de mogelijkheden is dat SBS een aparte 3D variant van de bestaande SBS6, Net5 of Veronica in het leven roept, maar het kan ook puur om een demokanaal gaan. Ook over de manier waarop het 3D kanaal de huiskamer in gebracht zal worden is nog niks bekend. De branchevereniging voor kabelmaatschappijen, NLKabel, wist zelfs nog helemaal niks van de plannen van SBS af.

Eric van Stade heeft aangegeven dat SBS deel wil uitmaken van nieuwe ontwikkelingen; “We weten niet of 3D een succes gaat worden in de huiskamer, maar we kunnen het ons niet veroorloven om een kans te missen”. Het klinkt dus veelbelovend!

Reacties (0)