Samsung zet vol in op quantum dot tv’s met Tizen-software

19 januari 2015 2 Minuten 0 Reacties
Samsung-Tizen-smart-tv-2015

Volgens bronnen van de Korea Herald heeft Samsung hoge verwachtingen van zowel quantum dot als Tizen, features van de nieuwe smart tv's.

2015 wordt volgens Samsung het jaar van de quantum dot tv en dan uitgerust met Tizen-software. De Koreaanse fabrikant heeft tijdens CES 2015 verschillende nieuwe ontwikkelingen getoond en wil daar dit jaar de vruchten van plukken.

Eén van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen die we tijdens CES 2015 zagen is die van de quantum dot tv, door Samsung SUHD tv genaamd. De quantum dot-techniek is een nieuwe variant van de lcd led-techniek waarbij een extra filter met nanokristallen gebruikt wordt om het kleurbereik en de helderheid te verhogen.

Daarnaast toonde Samsung het nieuwe Tizen-platform voor smart tv’s. Dit platform is door de Koreaanse fabrikant zelf ontwikkeld en moet op termijn op veel slimme apparaten van het bedrijf verschijnen. Tizen staat vooral in het teken van gebruiksgemak en verschillende slimme diensten en functies.

Advertentie

Volgens bronnen van de Korea Herald heeft Samsung hoge verwachtingen van zowel quantum dot als Tizen. De Koreaanse fabrikant zou volgens de bronnen minimaal 30 miljoen tv’s met beide technieken willen verkopen in 2015. Dat komt neer op ongeveer de helft van alle tv’s die Samsung dit jaar verwacht te verkopen.

In Nederland kunnen we de eerste quantum dot tv’s met Tizen-software in maart verwachten. Een overzicht van alle producten die Samsung dit jaar lanceert vind je in het 2015 home cinema overzicht.

Reacties (0)