Samsung, TCL, Hisense en Panasonic vormen 8K Association

12 januari 2019 1 Minuut 1 Reacties
8K Association

Onder meer AU Optronics, Panasonic, TCL en Samsung werken samen aan de promotie van het 8K-ecosysteem, het vaststellen van minimale eisen voor hardware en de ontwikkeling van logo's.

De fabrikanten van tv’s en displays willen er samen voor zorgen dat het 8K-ecosysteem vorm krijgt, dat er aan kwaliteitseisen voldaan wordt en dat het voor de consument duidelijk wordt dat ze met de 8K-resolutie te maken hebben. Hoewel er al aardig wat grote partijen deelnemen aan de 8K Association ontbreken er nog verschillende grote namen. Zo doen LG en Sony vooralsnog niet mee.

Nu de 4K Ultra HD-resolutie algemeen bekend is en nagenoeg alle nieuwe tv’s over deze resolutie beschikken moet er vooruit gekeken worden naar de volgende stap. Dat is 8K Ultra HD, en tijdens CES 2019 zagen we dan ook verschillende 8K-tv’s voorbij komen. Zo introduceerde LG een 8K oled-tv en Sony een 8K lcd-tv. Samsung kwam met nieuwe 8K QLED-modellen.

Met deze hogere resolutie komt ook nieuwe voorlichting richting professionals en consumenten, en bovendien moet er gefocust worden op de creatie van 8K-content. Dit zijn twee dingen die de 8K Association voor zijn rekening gaat nemen. Althans; de organisatie gaat partijen aansporen hier aan te werken. Ook moeten de minimale eisen voor hardware en content opgesteld worden en moet er één duidelijk logo voor 8K-hardware verschijnen.

Advertentie

Bekijk ook onze CES 2019 round-up voor een overzicht van alle producten die gelanceerd zijn.

Reacties (1)