Samsung schrapt high-end H7000-serie plasma tv voor 2014

17 maart 2014 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-H5000-plasma

Samsung heeft deze week de hdtv line-up voor de VS bekendgemaakt en daaruit kunnen we opmaken dat de Koreaanse fabrikant steeds minder aandacht aan plasma besteedt.

Er wordt dit jaar maar één nieuwe plasma tv gelanceerd; de H5000.

Samsung plasma tv’s

Tijdens CES 2014 in januari zagen we al dat Samsung plasma links liet liggen. De Koreaanse fabrikant bracht geen nieuwe modellen mee maar liet weten later dit jaar meer over de plannen voor plasma tv’s bekend te maken. In februari dook de eerste informatie op over de nieuwe H5000 plasma tv-serie, bestaande uit alleen een 64-inch model.

Er werd in februari ook gesproken over een H7000-serie plasma tv die dezelfde kwaliteit als de F8500-serie van vorig jaar zou moeten bieden maar dit model is geschrapt. Samsung brengt maar één nieuwe plasma tv-serie op de markt maar blijft wel de F8500-serie modellen van vorig jaar verkopen. Wat de exacte plannen voor Nederland zijn is nog niet duidelijk.

Advertentie

Het lijkt erop dat Samsung binnen niet al te lange tijd stopt met de productie van plasma tv’s. Hiermee volgt de Koreaanse fabrikant in de voetsporen van Panasonic. De Japanse fabrikant liet eind vorig jaar weten geen nieuwe plasma tv’s meer op de markt te brengen. 

2014 Samsung tv’s

Samsung focust zich in 2014 met name op de nieuwe 4K Ultra HD tv’s en brengt ook Full HD lcd tv’s met een gebogen display op de markt. Een overzicht van alle tv’s die Samsung dit jaar lanceert vind je in het 2014 home cinema overzicht.

Reacties (1)