Samsung investeert in nieuwe print-methode voor oled tv’s

24 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-oled

Samsung heeft een bedrag van 38 miljoen dollar in Kateeva geïnvesteerd en wil hiermee in de toekomst de productie van oled tv's eenvoudiger en goedkoper maken.

2014 had het jaar van de oled tv moeten worden maar het lijkt erop dat alleen LG momenteel flink met de techniek bezig is. De Koreaanse fabrikant loopt inmiddels ver voor op de concurrentie en heeft tijdens IFA 2014 wederom nieuwe oled tv’s aangekondigd. Toch zit de concurrentie niet stil. Zo heeft Samsung onlangs geïnvesteerd in een nieuwe techniek waarmee oled tv’s goedkoop geproduceerd kunnen worden. Hiermee hoopt de Koreaanse fabrikant in te lopen op LG.

Het produceren van een oled tv is makkelijker gezegd dan gedaan. De kosten voor productie liggen erg hoog en daarbij is de productiemethode nog relatief nieuw waardoor maar een klein aantal tv’s dat van de band rolt aan de hoge eisen voldoet. Toch heeft LG deze ‘yield’, het aantal tv’s dat aan die eisen voldoet, het afgelopen jaar flink op weten te schroeven en zien we de prijzen van oled tv’s al dalen.

Samsung heeft reeds een oled tv op de markt gebracht maar kwam er al snel achter dat de prijzen op een te hoog niveau lagen om direct vol op oled in te zetten. Een nieuwe print-methode van Kateeva moet hier verandering in brengen. Samsung heeft een bedrag van 38 miljoen dollar in dit bedrijf geïnvesteerd en wil hiermee in de toekomst de productie van oled tv’s eenvoudiger en goedkoper maken.

Advertentie

De print-methode van Kateeva heeft YIELDjet en maakt gebruik inkjet printing. Volgens het bedrijf liggen de kosten van deze productiemethode vele malen lager dan de methode die door LG gebruikt worden en ligt de yield een stuk hoger. Het is geen eenvoudige techniek maar Kateeva geeft aan dat eind dit jaar de eerste productieapparatuur naar fabrikanten verscheept kan worden. Deze apparatuur is echter alleen geschikt voor kleine oled-panelen. De apparatuur waarmee oled tv’s gemaakt kunnen worden wordt pas volgend jaar verwacht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)