RealD: Passief Full HD 3D in 2011

22 september 2010 1 Minuut 0 Reacties
RealD-3d-bril

Niet veel mensen hadden het nog verwacht, maar ook de passieve 3D techniek - ook wel polarisatie projectie genoemd - komt naar consumenten TV's, althans als het aan RealD ligt. Het bedrijf heeft tot op heden haar pijlen gericht op bioscopen en om deze reden maken ook de meeste 3D bioscopen gebruik van de passieve 3D techniek. Nu zijn de 3D TV's dan aan de beurt en RealD verwacht in 2011 de eerste 3D TV's met passief Full HD 3D te kunnen presenteren.

De huidige active shutter 3D techniek kan 3D in 1080p resolutie weergeven, wat passief 3D tot op heden niet kon. RealD heeft aangegeven nu een techniek ontwikkeld te hebben die dit ook voor de polarisatie techniek mogelijk moet maken. RealD heeft partnerships met onder andere Sony, JVC, Samsung, Toshiba en Panasonic. Voor deze merken komt de techniek volgend jaar beschikbaar en wellicht kunnen we niet veel later de eerste Full HD 3D TV’s met passieve 3D brillen bewonderen.

De Full HD passieve techniek maakt gebruik van de ZScreen technologie die we ook in huidige digitale bioscopen terug kunnen vinden. Met behulp van circulaire polarisatie, waarmee elk oog om de beurt afgeschermd wordt van licht, zoals ook in active shutter brillen gebeurt, wordt licht dat in verschillende snelheden en verschillende hoeken op het scherm valt voor elk oog apart gefilterd Er is nog niks bekend over de mogelijke kosten, maar waarschijnlijk worden de 3D TV’s zelf een stuk duurder en zullen de passieve brillen over de toonbank gaan voor ongeveer 1 euro. We verwachten tijdens de CES 2011 de eerste demo modellen te mogen bewonderen, naast alle ophef over een nieuwe 3D format oorlog in de huiskamer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)