Porcelain Blue: een nieuwe omlijsting voor Samsung The Frame

11 december 2017 2 Minuten 2 Reacties
The-Frame-blauw

Het designduo Scholten & Baijings en Samsung onthullen Porcelain Blue: een nieuwe omlijsting voor The Frame. Met de nieuwe lijst benadrukt Samsungs design-tv alle kunst op het scherm.

Het designduo Scholten & Baijings en Samsung onthullen Porcelain Blue: een nieuwe omlijsting voor The Frame. Met de nieuwe lijst benadrukt Samsungs design-tv alle kunst op het scherm. Ook als de tv op stand-by staat. De porseleinblauwe omlijsting van Scholten & Baijings is nu verkrijgbaar via de Samsung webshop.
The Frame van Samsung is een kunstwerk en tv ineen. Als het toestel aanstaat, kun je films en series in de 4K Ultra HD-kwaliteit bekijken. Maar ook stand-by is The Frame van toegevoegde waarde voor de huiskamer. In stand-by bekijk je kunstwerken uit de Art Store. Kies bijvoorbeeld uit collecties van het Prado, Albertina, Saatchi Art of andere galeries en musea. Zo heb je de keuze uit het werk van talloze grote kunstenaars uit de wereldgeschiedenis, zoals Rubens, Monet en Cézanne. Ook een aantal kunstwerken gecreëerd door Scholten & Baijings is terug te vinden in de Art Store.

Samsung is een enorm bedrijf en om daar iets in te mogen betekenen is bijzonder. Het is ook eens leuk om voor iets anders te worden gevraagd dan een meubel”, vertelt Stefan Scholten over de samenwerking. “Je gaat het van een andere kant benaderen dan alleen de vorm van een TV. Je mag ineens ook mee gaan denken over de content, de functie, de hele waarde. Natuurlijk lag het redelijk voor de hand om kleur, ons signatuur, te gebruiken in de samenwerking. Uiteindelijk moest er wel iets gebeuren met het beeld op het scherm; het moest meer zijn dan een patroon en dat werkt goed met colour blocking. Van daaruit zijn we gaan zoeken naar een bijpassende lijst en uitgegaan van materiaal. Het werd Porcelain Blue en die komt letterlijk vanuit onze porselein-collectie. Er zit een bepaalde diepte in, het is geen oppervlakte-kleur want het heeft ook transparantie.

De Porcelain Blue omlijsting voor The Frame is verkrijgbaar via de webstore van Samsung. De verkoopadviesprijs van de porseleinblauwe omlijsting bedraagt 299 euro voor 43 inch, 399 euro voor 55 inch en 499 euro voor 65 inch. Het is ook mogelijk om The Frame te bestellen inclusief Scholten & Baijings omlijsting, voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk 1.490 euro, 2.399 euro en 2.999 euro.

Lees ook onze review van Samsung The Frame.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Hans

Hans
11 december 2017 om 15:44

Als ik het goed begrijp, betaal je dus 499 euro voor een randje dat je om je 65″ TV heen klemt? Dit heeft wel een heel erg hoog kots-kots gehalte. 🙂 Ik snap dat je er geen U-profiel van de Gamma van 10 euro omheen wilt doen. Maar dit is toch echt belachelijk. Dat een “design-duo” zoiets uberhaupt met droge ogen kan vertellen…..

Inloggen
Frans

Frans
12 december 2017 om 10:12

Samsung heeft voor mij af gedaan ik koop nooit meer wat van dat merk.

Inloggen