‘Panasonic en Sony stoppen samenwerking voor ontwikkeling oled tv’s’

26 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-4k-oled-tv

Het is nog niet officieel door beide fabrikanten bevestigd maar als we de Nikkei mogen geloven komt er een einde aan de samenwerking tussen Panasonic en Sony voor de ontwikkeling van betaalbare oled tv's.

Ongeveer anderhalf jaar geleden maakten Panasonic en Sony, beiden Japanse fabrikanten, bekend samen te gaan werken op het gebied van oled. De bedrijven wilden de concurrentie met grootmachten uit Koreaan, met name Samsung en LG, aangaan en een betaalbare oled tv ontwikkelen. Hiervoor werd direct gekeken naar de productietechniek en al snel gekozen voor een speciale printmethode. 

Het lijkt er echter op dat de samenwerking niet datgene opgeleverd heeft dat Panasonic en Sony hoopten. De nieuwe productietechniek zou volgens de Nikkei nog steeds te duur zijn en de oled-panelen zouden in veel gevallen nog niet aan de hoge kwaliteitseisen voldoen. Sony en Panasonic gaan nu dan ook ieder hun eigen weg maar wel met dezelfde focus. Beide fabrikanten zouden zich nu volledig gaan richten op de ontwikkeling van 4K tv’s. Panasonic heeft reeds de WT600 4K tv op de markt gebracht en Sony heeft inmiddels drie 4K Ultra HD tv’s gelanceerd.

Of Panasonic en Sony voorlopig helemaal geen aandacht meer zullen besteden aan oled is niet duidelijk. Beide bedrijven toonden afgelopen september tijdens IFA 2013 nog een aantal prototype oled tv’s met 4K-resolutie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)