Oppo onderzoekt HDR10+ update voor Ultra HD Blu-ray spelers

10 december 2018 1 Minuut 3 Reacties
Oppo-UDP-203-review-5

De Oppo UDP-203 is nog steeds één van de beste Ultra HD Blu-ray spelers op de markt en ondanks dat Oppo heeft aangegeven te stoppen met de productie van Blu-ray spelers brengt het bedrijf nog altijd belangrijke updates voor zijn modellen uit. Mogelijk kunnen we zelfs een HDR10+ update voor de spelers verwachten.

Begin dit jaar maakte Oppo bekend dat het zal stoppen met de productie van blu-ray-spelers, hoofdtelefoons en hifi audiosystemen. De mobiele tak blijft nog wel actief, aangezien dit een apart bedrijf is. Op de eigen website schreef de fabrikant in een blogpost dat het stopt op het hoogtepunt. “As our latest 4K UHD players reach the pinnacle of their performance, it is time to say goodbye.”

Garantievoorwaarden worden echter nog altijd nageleefd en er kan altijd ondersteuning en hulp worden aangeboden voor bestaande producten. Ook worden er nog regelmatig firmware-updates uitgebracht. En ook deze week blijkt weer dat Oppo zijn klanten niet in de kou laat staan. In een bericht op Facebook laat het bedrijf namelijk weten inmiddels een partner te zijn van het HDR10+ licentieprogramma. Dit betekent dat onderzocht wordt of de UDP-203 en UDP-205 Ultra HD Blu-ray spelers in de nabije toekomst een firmware-update kunnen krijgen waarmee ondersteuning voor HDR10+ toegevoegd wordt.

OPPO Digital is pleased to announce that we are now a current adopter of the HDR10+ license and technology. To show our continued support for our valued users, we will be exploring the ability to add support to our line of UDP #4K players in a forthcoming firmware update.

HDR10+ is de opvolger van HDR10, en komt voort uit een samenwerking van onder meer Amazon en Samsung. De HDR-standaard maakt net als Dolby Vision gebruik van dynamische metadata zodat de HDR-weergave per scene of per shot geoptimaliseerd kan worden.

Advertentie

Lees ook onze recensie van de Oppo UDP-203 blu-ray-speler.

Reacties (3)