OLED nu 0.3mm dun en 50 procent transparant

29 oktober 2010 1 Minuut 0 Reacties
tdk-oled-1

Bedrijven investeren nog steeds veel tijd en geld in OLED research, en TDK is een van deze innovatieve bedrijven. Tijdens de CEATEC show in Japan heeft TDK een OLED panel laten zien dat maar 0.3mm dik is, en een OLED panel dat 50% transparant is.

0.3 mm OLED

De laatste jaren wordt er veel over de mogelijkheden van de OLED technologie gesproken en het probleem met de levensduur van de sub-pixels is inmiddels flink verbeterd. Nu gaan steeds meer bedrijven over op het tonen van de potentie van de OLED technologie.

Tijdens de CEATEC show 2010 in Japan heeft TDK OLED panelen getoond die maar 0.3mm dik zijn. Ter vergelijking; een standaard print velletje heeft een dikte van 0.1mm. Het OLED panel is geplaatst op een plastic onderlaag, wat een gedeelte van de reden is waarom het scherm zo dun is. Ook maakt dit het scherm zeer flexibel en kun je het zelfs oprollen.

Het getoonde scherm is 3.5 inch groot en heeft een resolutie van 256×64 pixels. Volgens TDK heeft een plastic onderlaag)geen nadelen qua beeldkwaliteit in vergelijking met een glazen onderlaag. TDK verwacht in 2011 het scherm in massaproductie te kunnen nemen.

Reacties (0)