Video: Mitsubishi OLED TV van 4 meter

12 oktober 2009 1 Minuut 0 Reacties
mitsubish-155-inch-oled-tv

Een OLED scherm maken is duur en vergt ontzettend veel tijd en moeite, en dan zijn de schermen vaak ook nog eens zeer klein. Toch liet Mitsubishi op de CEATEC show in Japan een OLED scherm zien met een doorsnede van bijna 4 meter. De vraag is natuurlijk hoe ze dat voor elkaar krijgen terwijl andere merken maar tot maximaal 20 inch komen.

Zo moeilijk is het eigenlijk niet, want Mitsubishi heeft van enkele kleine schermen één groot scherm gemaakt. Het “Diamond Vision OLED scherm” is opgebouwd als een puzzel van 720 losse OLED stukjes van 3,8cm. Deze methode maakt het mogelijk om vrijwel ieder formaat OLED scherm te kunnen maken.

Dit prototype is vooral bedoeld als showcase voor commerciële toepassingen, zoals billboards langs wegen. Het scherm is drie keer zo helder als een LCD scherm, en heeft een veel hogere resolutie dan de (echte) LED schermen die je in onder andere in stadions ziet.

We zullen dit OLED scherm van 4 meter doorsnede niet snel terug vinden op de markt. Dit is hele verre toekomst muziek. Voorlopig is het wachten op Sony, Panasonic en LG.

Reacties (0)