Nieuwe 3D TV techniek Samsung en RealD gaat niet door

03 november 2011 1 Minuut 0 Reacties
RealD-Samsung

In mei van dit jaar kondigden Samsung en RealD, een bedrijf dat de meeste 3D bioscopen voorziet van de 3D techniek, aan dat de samen gingen werken voor de ontwikkeling van een nieuwe soort 3D TV. Het doel van de samenwerking was om een actieve 3D TV te ontwikkelen die gebruikt maakt van de passieve 3D brillen die we kennen van onder andere LG's Cinema 3D TV's.

Deze nieuwe techniek zou het grote voordeel van actief 3D, de Full HD 3D weergave, en het voordeel van passief 3D, lichte en goedkope brillen, samen moeten pakken in één nieuwe techniek. Samsung heeft zich nu teruggetrokken uit de overeenkomst omdat het klimaat voor TV’s flink verslechterd is. De vraag van consumenten ligt op een laag niveau en de voorraden bij fabrieken groeien. De licentieovereenkomst tussen beide bedrijven blijft wel van toepassing al is het onduidelijk hoe hier invulling aan gegeven zal worden.

RealD heeft aangegeven teleurgesteld te zijn maar nu wel op zoek te gaan naar andere hardware partners om de techniek alsnog van de grond te krijgen.

Bron: Reuters

Reacties (0)