Nederland omarmt Blu-ray eindelijk!

25 oktober 2010 1 Minuut 0 Reacties
Alice-in-Wonderland-Blu-ray

Steeds meer Nederlanders kopen films op Blu-ray. In de eerste helft van 2010 zijn twee keer zo veel films op Blu-ray verkocht als in dezelfde periode in 2009. Deze trend zet zich in de tweede helft van 2010 door en zal voor een verkooppiek in december zorgen. Degenen die thuis films willen beleven zoals in de bioscoop, zullen de nieuwste Blu-ray films op hun verlanglijstje zetten. Avatar, Inception, Salt, Sammy’s Avonturen en Sorcerer’s Apprentice beloven de Blu-ray kaskrakers van december te worden.

Dit jaar zet de opmars van Blu-ray fors door. Zowel het aantal verkochte films als spelers verdubbelt in 2010. Volgens GfK Retail & Technology staan er aan het einde van dit jaar 1 miljoen Blu-ray spelers – incl. Play Station 3 – in de Nederlandse huishoudens. Dat betekent dat bijna 1 op de 7 huishoudens thuis films op hun home cinema set kunnen beleven. Steeds meer mensen ontdekken dat zij met Blu-ray van films kunnen genieten als nooit tevoren. De HD beelden zijn overweldigend, doordat ze vijf keer scherper zijn dan op DVD. Natuurlijk speelt een Blu-ray speler ook DVD’s af, waardoor je ook van je filmcollectie op dvd kunt blijven genieten. En Blu-ray is heel betaalbaar. Op dit moment is de gemiddelde prijs van een film op Blu-ray € 19,50.

Naast de ‘normale’ Blu-ray films wordt er ook een groei gezien in 3D Blu-ray films. Het assortiment 3D Blu-ray Discs wordt komende maanden snel uitgebreid. Onder andere Alice in Wonderland, Cats & Dogs 2, Baas in Eigen Bos en Sammy’s Adventures komen voor de feestdagen op 3D Blu-ray uit.

Reacties (0)