König lanceert 2D naar 3D converter

05 januari 2012 1 Minuut 4 Reacties
Konig-3D-converter

Als je geen 3D TV hebt maar wel van 3D beelden wilt genieten dan kun je gebruikmaken van een 2D naar 3D converter. Nou moet je dit in perspectief zien want ten eerste is het natuurlijk geen origineel 3D materiaal, ten tweede is het een hele andere techniek en ten derde is de kwaliteit niet echt denderend. König lanceert nu ook haar eigen CMP-2DTO3DCONV 2D naar 3D converter.

Dit apparaat wordt geleverd met 3D brillen die vergelijkbaar zijn met de anaglyph brillen die we nog van vroeger kennen. Toch werken ze net iets anders aangezien de kleuren van het beeld beter behouden blijven door het gebruik van een paarse en bruine kleur. Dit bekent overigens niet dat jet het volledige contrast behoudt het perfecte natuurgetrouwe kleuren, maar het is wel beter dan de standaard anaglyph oplossing. Wanneer je een bron aansluit op de converter wordt het materiaal in aangepaste kleuren op je TV weergegeven en zodra je de bril opzet is het in (soort van) 3D te bekijken.

Ook kun je het systeem gebruiken op een 3D TV. Het apparaat zet de content om in een Side-by-Side of Top-and-Bottom 3D formaat wat de 3D TV kan verwerken. Vervolgens kun je met de 3D brillen van de TV zelf het 3D beeld bekijken. Aan de andere kant worden de meeste 3D TV’s standaard met een converter geleverd wat waarschijnlijk een betere kwaliteit biedt.

De König CMP-2DTO3DCONV 2D naar 3D converter wordt geleverd met vier 3D brillen en is te koop voor een prijs rond de 160 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Huub

Huub
18 april 2012 om 14:49

Heb deze nu een paar weken in het bezit, apparaat werkt voortreffelijk, heb een 2d 50″ plasma tv (Panasonic), ik kan nu met Powerdvd vanaf de pc 3d films afspelen, beeld is net zo goed als van een 3d tv.
Dus met een kleine investering heeft mijn 2d tv (een jaar oud) een upgrade naar 3d gehad.

Inloggen
Frank

Frank
04 juli 2012 om 13:59

Ik heb toch een andere ervaring dan Huub. Ik zag op mijn TV, Sony Bravia 42”, met de König matig 3d effect. 2D-beelden die over elkaar heen schoven. Zoiets als de schoenen-kijkdozen die we vroeger op de lagere school maakten. Mijn LCD TV is niet meer de jongste, dat klopt. Hij dateert van 2007, maar geeft nog steeds een perfect 2D HD beeld.

Toch uiteindelijk besloten om een echte 3D TV te kopen. De LG 55LW5500. Da’s toch effe andere koek. Ik weet niet op welke 3D TV Huub heeft gekeken waarmee hij de vergelijking trekt met de König-convertor, maar het 3D-beeld wat ik uit mijn LG krijg is werkelijk fenomenaal. Ook de ingebouwde 3D convertor van de TV is vele malen beter dan de König. Die vergelijking gaat eigenlijk volledig mank.

De König levert inderdaad wel een veel beter beeld dan met de anaglyph brilletjes. Het apparaat is dan ook zonder meer de moeite waard om aan te schaffen wanneer je het budget niet hebt om een echte 3D te kopen of wanneer jouw 3D TV geen ingebouwde convertor heeft. Van mij krijgt hij een 7, maar mijn echte 3D TV is echt vele malen beter.

De echte 3D optie mag je eigenlijk niet eens vergelijken. Ik heb bijvoorbeeld de 3D BluRay ‘Cave of Forgotten Dreams’, een documentaire van Werner Herzog over 50.000 jaar oude grottekeningen in Zuid-Frankrijk. De beelden zijn fabelachtig. Je krijgt echt het idee dat je door de grotten loopt en al zijn de tekeningen natuurlijk in 2D, het is een ervaring om nooit te vergeten.

Aangezien op deze BluRay ook een optie is om in 2D te kijken, heb ik dat gedaan en vervolgens op dezelfde TV de König aangesloten en op 3D SBS gezet. Dat ziet er aardig uit, maar haalt het in de verste verte niet bij de echte 3D optie.

Vervolgens dezelfde schijf afgespeeld als 2D met de ingebouwde 3D convertor van de TV en ook hier is het beeld echt beter dan met de König. Zij het ook een stuk minder dan de echte 3D.

Nogmaals, de König convertor is echt geen miskoop, maar mijn ervaring is een stuk minder sensationeel dan de ervaring van Huub. Die ik overigens absoluut niet wil bekritiseren. Het oordeel over beeldkwaliteit van televisies is naar mijn ervaring hartstikke subjectief. Ik geloof zonder meer dat hij dit zo heeft gezien. Ik ervaar het echter totaal anders bij mijn TV-opstellingen.

Inloggen
bas wijsbeek

bas wijsbeek
05 januari 2013 om 13:00

Ik heb een Samsung EH5000 full HD led tv 46″ en net ook zo.n converter gekocht.
En dat zonder eerst de forums te checken :-((
En als ik het dus goed begrijp heeft het dus met deze combinatie geen nut om actieve brillen te kopen ipv de pasieve brillen die ik er bij had gekregen.
Of bestaat er nog een andere optie , ik heb nl wel een 3d dvd speler van samsung.
Of is het gewoon de beste oplossing om de tv naar de slaapkamer te verplaatsen en gewoon een nieuwe 3d tv te halen .
Mvg Bas Wijsbeek

Inloggen
soran

soran
24 januari 2013 om 16:03

kunt u mij vertellen deze ding hoe werkt?

Inloggen