‘iTunes-bescherming voor 4k-films voor het eerst doorbroken’

08 maart 2019 1 Minuut 1 Reacties
itunes-icoon

Zoals het er nu naar uitziet is de iTunes-beveiliging voor 4k-films gekraakt, aangezien de eerste film vanuit de winkel online is verschenen. Uit de gegevens van de gekraakte film Aquaman kan worden opgemaakt dat die uit de digitale mediawinkel van Apple afkomstig is.

Gekraakte Aquaman komt uit de iTunes-winkel – gerucht

De website Torrentfreak schrijft dat we mogelijk voor het eerst te maken hebben met een gekraakte film uit de 4k-bibliotheek van iTunes, de digitale mediawinkel van Apple. De film wordt aangeboden in het web-dl-formaat, waardoor kan worden opgemaakt dat die uit de winkel van Apple komt of van Amazon of Netflix is gehaald. Echter, Aquaman is momenteel niet in 4k beschikbaar op zowel Amazon Prime Video als Netflix. Bovendien verscheen de film online vlak nadat die beschikbaar werd gemaakt in de digitale mediawinkel.

Je zou kunnen stellen dat iemand het bestand bewust van een verkeerde naam heeft voorzien. Torrentfreak claimt echter dat de bron van de film een reputatie heeft en geen dingen verzint om aandacht te krijgen. Hoe Aquaman gekraakt kon worden, is nu niet bekend. Mogelijk heeft het iets te maken met een jailbroken Apple TV waardoor controles omzeilt konden worden, maar dat is speculatie. Nadat Aquaman online verscheen, verschenen ook de films Into the Spider-Verse en Can You Ever Forgive Me online met hetzelfde label.

Vooralsnog lijkt het er dus op dat de beveiliging van iTunes is gekraakt. Mocht dit waar zijn, dan zal Apple inmiddels op de hoogte zijn om iets aan het probleem te doen. Apple heeft niet gereageerd op de geruchten.

Reacties (1)