Iron Cast TV: ‘Kale’ tv die volledig werkt via een smartphone

15 november 2019 2 Minuten 2 Reacties
Iron Cast TV

De tv zoals we hem vandaag de dag kennen is eigenlijk al jaren hetzelfde. Een Deens bedrijf wil daar echter verandering in brengen met de Iron Cast TV. Dit model is een 'kale' tv zonder tuner, interface of luidsprekers en wordt volledig aangestuurd middels een app op je smartphone.

De Iron Cast TV is een tv van Deense makelij die op Kickstarter zijn doel van omgerekend ruim 13.000 euro reeds gehaald heeft. Met dit geld willen de makers verschillende prototypes uitwerken naar een volledig plan, om vervolgens investeerders te vinden en de productie in gang te zetten.

Het idee achter de televisie is dat hij volledig werkt middels een app op je smartphone. De tv zelf is dus nagenoeg kaal, waardoor de tuner, de luidsprekers en de interface ontbreken. Het toestel is voorzien van een eenvoudig ontwerp en een aluminium behuizing, en is volgens de makers ‘volledig digitaal’. Eigenlijk is de Iron Cast TV dus een monitor.

Natuurlijk kun je wel apparatuur op de televisie aansluiten, zoals een settopbox of blu-rayspeler via HDMI. Hiervoor zijn drie HDMI 2.0-poorten met HDMI-CEC aanwezig. Een afstandsbediening wordt niet meegeleverd. Hiervoor moet de Iron Cast-app op een smartphone gebruikt worden, waarin ook alle beeldinstellingen aan te passen zijn. Wel is het toestel volgens de makers compatibel met universele afstandsbedieningen.

Advertentie

De Iron Cast TV heeft een formaat van 55-inch, komt met de 4K-resolutie en biedt ondersteuning voor HDR. Momenteel kijkt het bedrijf naar verschillende opties voor leveranciers van panelen, waaronder Samsung en LG. In eerste instantie richt het bedrijf zich op lcd-panelen. Er moet uiteindelijk een zwarte, zilveren en roségouden variant van de tv verschijnen. Daarnaast komt het Deense bedrijf met een bij de tv passende soundbar en de Simple Orb, een soort afstandsbediening met touchbediening. De tv moet zo’n 600 euro gaan kosten, terwijl de soundbar en remote respectievelijk 200 euro en 100 euro gaan kosten.

Momenteel zijn er diverse werkende prototypes van de Iron Cast TV en het bedrijf zoekt naar investeerders om de televisie ook daadwerkelijk te gaan produceren. In eerste instantie moet de televisie direct aan consumenten verkocht worden, zonder retailkanalen. Zodra het volume hoog genoeg is en componenten goedkoper ingekocht kunnen worden zal het bedrijf ook naar retailmogelijkheden gaan kijken. In de toekomst wil het bedrijf ook een 75-inch model en een 55-inch model met oled-scherm aan het assortiment toevoegen. Mochten de eerste producten een succes worden dan is het de bedoeling nog meer ‘betaalbare luxeproducten’ zoals speakers, koptelefoons en accessoires aan te bieden.

Reacties (2)