Google Assistent komt straks naar meerdere tv’s en mediaspelers

13 april 2020 1 Minuut 4 Reacties
Philps-remote-Google-assistant

De Google Assistent biedt momenteel ondersteuning aan voor meer dan zestig type apparaten. Daar komen vanaf nu officieel drie nieuwe bij: televisies, afstandsbediening en mediaspelers. En ja, de stemassistent was al goed vertegenwoordigd in die categorie - maar dat worden er vanaf nu dus alleen maar meer.

Google Assistent geschikt voor tv’s, mediaspelers en remotes

In de afgelopen jaren hebben we de Google Assistent meerdere apparaattypen zien ondersteunen, waaronder de Nvidia Shield, de Logitech Harmony en verschillende Android TV-televisiemodellen. Dit gebeurt al sinds 2018, dus mogelijk komt dit nieuws een beetje raar over. Het grote verschil tussen 2018 en nu is dat Google de documentatie omtrent het toevoegen van de Assistent aan dergelijke apparaten, nu eindelijk afgerond en gepubliceerd heeft. Hierdoor kunnen meer fabrikanten checken hoe het precies werkt.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Google specifieke fabrikanten alvast toegang geeft tot een nieuwe categorie binnen de Assistent, dus heel vreemd is het eigenlijk ook weer niet. Zodra meer fabrikanten weten hoe ze de stemassistent kunnen implementeren, verwachten we een toename in de ondersteuning. Voor alle drie de apparaten geldt dat fabrikanten het volgende kunnen doen via stembediening: apps selecteren, input veranderen, playback bedienen, volume bedienen en het apparaat in- en uitschakelen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Frans

Frans
14 april 2020 om 10:46

Media speler is dat dan een UHD blue-ray speler. Vraag ik me af.

Inloggen
Frans

Frans
14 april 2020 om 18:16

Nog meer reclame 🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️🕷️

Inloggen
Peter

Peter
14 april 2020 om 16:01

Ik ben ben benieuwd, of het dan toch mogelijk gaat worden om mijn cs2000 van logitech dan toch te koppelen. Tot nutoe ishetniet mogelijkmet de Nederlandse uitvoering.

Inloggen
Theo Boonstra

Theo Boonstra
14 april 2020 om 23:44

Laat Google eerst de assistent van de JBL link bar maar eens updaten. JBL en Google hebben deze soundbar samen ontwikkeld en na bijna een jaar is de Nederlandse assistent nog steeds niet geüpdatet.

Inloggen