Gaat Blackberry ook 3D met haar smartphones?

07 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
blackberry-bold-9700

De geruchten gaan dat Blackberry fabrikant Research In Motion (RIM) volgend jaar ook op de 3D smartphone trein willen stappen. Dit in navolging op geruchten over dat Apple, Sharp en HTC zich allen aan het voorbereiden zijn op 3D mobieltjes voor de consumenten markt.

De geruchten zijn ontstaan door RIM’s aankoop van het Zweedse bedrijf The Astonishing Tribe (TAT), welke gespecialiseerd is in het produceren van 3D interfaces. TAT werkt nu al een tijdje aan 3D displays en heeft een techniek ontwikkeld die exact samen gaat met een smartphone. Op precies te zijn heeft TAT een switch ontwikkeld voor een 3D interface, gebaseerd op de positie van de hand van de smartphone eigenaar.

Of de typische Blackberry business gebruiker 3D games, films en andere apps op zijn apparaat wil is natuurlijk een andere vraag. Waarschijnlijk zal dat op dit moment een hevige discussie zijn op het hoofdkantoor van RIM. De 3D zet van Apple en HTC is wat makkelijker te beredeneren aangezien deze apparaten veelal gebruikt worden als gaming en etertainment apparaten. Of RIM de stap dan ook echt zal wagen valt nog te bezien.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)