De vijf beste (3D) Smart TV’s voor tijdens de donkere wintermaanden

21 november 2012 7 Minuten 1 Reacties
Philips-PFL8007-3d

De tijd gaat behoorlijk snel want we zitten alweer tegen het einde van november en dus staat ook de winter weer voor de deur. De dagen zijn kort en de temperatuur buiten zorgt ervoor dat we veel binnen zitten. Vanzelfsprekend zitten we tijdens de koude wintermaanden veel meer voor de TV dan in de zomer en dus is het belangrijk dat we ook voor een goede TV zitten.

Niet alleen is een goede TV belangrijk, ook is het belangrijk dat je met de hele familie van mooie content kunt genieten. Wat is er dan mooier dan het aanzetten van een 3D film? In dit artikel vind je de vijf beste 3D TV’s van dit moment die je door de wintermaanden kunnen helpen, gebaseerd op reviews die wij tot op heden gemaakt hebben. Deze modellen zijn echter niet alleen de beste TV’s voor 3D weergave, ook voor standaard 2D weergave van films, TV series en andere content, en voor het gebruik van Smart TV functies.

Panasonic TX-P50VT50

De Panasonic TX-P50VT50 staat al een tijdje aan kop van de aanrader lijstjes en blijft daar ook deze keer staan. Deze TV is nog steeds de maatstaf waaraan we andere modellen vergelijken. Maar, wel moet hierbij gezegd worden dat het gaat om een plasma TV en dat niet iedereen hier fan van is. Panasonic weet met dit model de diepste zwartwaarden te realiseren en geeft een indrukwekkend 3D effect middels de actieve 3D brillen. Daarbij zorgt de TV voor een vloeiende weergave van snel bewegende beelden en objecten, en wordt HD materiaal haarscherp weergegeven.

Advertentie

De Panasonic VT50 serie modellen beschikken onder meer over THX certificering, het Viera Connect Smart TV platform, de mogelijkheid om USB opnamen te maken, een Touchpad afstandsbediening, de Smart Viera Engine Pro, een ingebouwde web browser, een One-sheet-of-glass design, 2D naar 3D conversie en Dual Core Pro4 Processor. De serie bestaat uit een 50 inch, een 55 inch en een 65 inch model.

Lees de review van de Panasonic TX-P50VT50.

Samsung UE55ES8000

Ook voor de LCD/LED liefhebbers is er een topmodel te koop. Je moet er redelijk diep voor in de buidel tasten maar de Samsung 55ES8000 is de beste LCD TV die je op dit moment kunt kopen. De zwartwaarden liggen zeer dicht in de buurt van die van Panasonic en Samsung zorgt voor een haarscherpe weergave van beelden. Daarnaast biedt de actieve 3D weergave een indrukwekkende 3D ervaring. Ook belangrijk is dat Samsung op dit moment het meest uitgebreide en gebruiksvriendelijke Smart TV platform heeft waardoor je jezelf niet snel zult vervelen.

De Samsung ES8000 serie modellen beschikken onder meer over Samsung’s Smart Evolution techniek om de TV drie jaar up-to-date te houden, Samsung’s Smart Interaction techniek om de TV te bedienen middels spraak of bewegingen, het Samsung Smart TV platform met ingebouwde web browser, AllShare voor het delen van bestanden en de mogelijkheid om de TV middels een applicatie te bedienen. De serie bestaat uit een 40 inch, 46 inch, 55 inch en een 65 inch model.

Lees de review van de Samsung UE55ES8000.

Samsung PS51E8000 / PS51E6500

Niet alleen Panasonic heeft plasma TV’s gelanceerd, ook Samsung heeft twee modellen; de E6500 en E8000 serie. Qua beeldkwaliteit doen deze series niet veel voor elkaar onder, het verschil zit hem vooral in de Smart TV mogelijkheden en aansluitingsmogelijkheden. Beide modellen bieden een zeer goede beeldkwaliteit met een comfortabele 3D weergave. Natuurlijk heb je ook toegang tot het uitgebreide Smart TV platform van Samsung. Wil je de meest complete TV dan is de E8000 de beste optie.

De Samsung E8000 serie modellen beschikken onder meer over Samsung’s Smart Evolution techniek om de TV drie jaar up-to-date te houden, Samsung’s Smart Interaction techniek om de TV te bedienen middels spraak of bewegingen, het Samsung Smart TV platform met ingebouwde web browser, AllShare voor het delen van bestanden en de mogelijkheid om de TV middels een applicatie te bedienen. De serie bestaat uit een 51 inch en een 64 inch model.

Lees de review van de Samsung PS51E8000 en Samsung PS51E6500.

Philips 46PFL8007

Een TV die we onlangs pas aan een review onderworpen hebben is de Philips 46PFL8007. Dit model komt aardig dicht in de buurt van de prestaties van de Samsung ES8000 en ligt op hetzelfde prijsniveau, maar laat het helaas wat liggen op het gebied van 3D weergave. De 46PFL8007 is nog steeds een zeer goede TV voor het bekijken van 3D materiaal maar doet onder voor bovenstaande modellen. ls je op zoek bent naar een TV met een goede beeldkwaliteit, uitgebreide multimedia features en een goed gevuld en goed werkend Smart TV platform dan zijn de modellen in de PFL8007 serie een serieuze optie.

De Philips PFL8007 serie beschikt onder meer een Full HD LCD paneel met Edge Lit LED achtergrondverlichting en local dimming, Ambilight Spectra XL, de Perfect Pixel HD Engine voor een vloeiende weergave, toegang tot het Philips NetTV Smart TV platform, actieve 3D weergave met 2D naar 3D conversie, geavanceerde ISF kalibratie mogelijkheden, twee meegeleverde 3D brillen en een afstandsbediening met QWERTY keyboard.

Advertentie

Lees de review van de Philips 46PFL8007.

Panasonic TX-P50GT50

Net als Samsung heeft Panasonic nog een tweede model in de top vijf staan en dat is de TX-P50GT50. De reden hiervoor is dat de GT50 zeer weinig onder doet voor de VT50 wanneer het op beeldkwaliteit aankomt. Je krijgt dus nog steeds een indrukwekkende beeldkwaliteit met een haarscherpe weergave, een hoog contrast, diepe zwartwaarden en een comfortabele 3D ervaring. Helaas worden de 3D brillen niet standaard meegeleverd en wanneer je veel waarde hecht aan een goed Smart TV platform ben je beter af met een Samsung Smart TV.

De Panasonic GT50 serie modellen beschikken onder meer over THX certificering, het Viera Connect Smart TV platform, de mogelijkheid om USB opnamen te maken, de Smart Viera Engine Pro, een ingebouwde web browser, 2D naar 3D conversie, SFccc Calibration Mode met Advanced Calibration en Dual Core Pro4 Processor. De serie bestaat uit een 42 inch en een 50 inch model.

Lees de review van de Panasonic TX-P50GT50.

Reacties (1)