CES 2014 en 3D: het was weer een tegenvaller

10 januari 2014 2 Minuten 1 Reacties
ces-2014

CES 2014 is weer voorbij en dat betekent dat we de balans kunnen opmaken op het gebied van 3D. Wat hebben we gezien en wat kunnen we dus dit jaar in de Nederlandse winkels verwachten? We zetten het kort voor je op een rijtje.

CES 2014 en 3D

Je kunt het uit de titel eigenlijk al opmaken; CES 2014 was op het gebied van 3D een tegenvaller, eigenlijk net zoals vorig jaar. De verwachtingen waren misschien wat te hoog maar we hebben nauwelijks iets interessants gezien.

Bril-vrij 3D

Op het gebied van bril-vrij 3D hadden we in ieder geval een aantal modellen verwacht die dit jaar op de Nederlandse markt verschijnen maar nagenoeg alle fabrikanten hielden zich stil. Alleen Samsung en Sharp toonden een bril-vrije 3D tv maar beide tv’s waren een prototype dat niet op korte termijn op de markt verschijnt.

3D tv’s

Natuurlijk ontbreekt 3D niet op de meeste nieuwe middenklasse en high-end lcd en plasma tv-series van de grotere fabrikanten maar er werd nauwelijks aandacht aan geschonken. Het is op dit moment ook nog niet duidelijk welke tv-series exact over 3D-weergave beschikken. Wel is duidelijk dat de meeste fabrikanten in 2014 voor passief 3D kiezen.

Plasma

Het einde van het tijdperk van plasma is aangebroken en dat werd tijdens CES 2014 pijnlijk duidelijk. Panasonic heeft vorig jaar al laten weten in 2014 geen nieuwe plasma tv’s meer op de markt te brengen, maar ook LG en Samsung hielden zich verdacht stil. LG kondigde wel wat nieuwe plasma tv’s aan maar liet ze niet zien en Samsung bracht zelfs helemaal geen plasma tv’s mee naar CES. Wel liet het bedrijf weten waarschijnlijk later dit jaar nieuwe modellen te presenteren.

CES 2014 home cinema overzicht

Kortom, op het gebied van 3D was er weinig bijzonders te zien op CES 2014. Waarschijnlijk moeten we nog een jaar geduld hebben voordat bril-vrij 3D daadwerkelijk beschikbaar komt voor de consument. Natuurlijk zijn er wel een hoop andere interessante producten gelanceerd, waaronder veel 4K Ultra HD tv’s, oled tv’s, home cinema systemen en Blu-ray spelers. Het complete overzicht vind je in onze CES 2014 home cinema round-up.

Reacties (1)